Πρόγραμμα αναζωογόνησης & πρόληψης ρυτίδων: Ημέρα πρώτη

Μαρτίου 24, 2014

www.plus.google.com

Η διατήρηση της νεότητας είναι ο κρυφός πόθος ανδρών και γυναικών. Πώς μπορούμε να το επιτύχουμε; Με μέθοδο και οργάνωση υιοθετώντας καινούριες και πιο υγιεινές ιδέες που θα μας βοηθήσουν.

Σας παρουσιάσουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα 7 ημερών:

Ημέρα πρώτη

7:30 Πρωινό ξύπνημα ενυδάτωσης

www.plus.google.com

Ξεκινάμε την ημέρα μας ψεκάζοντας το πρόσωπό μας με ένζυμα σ’ένα ψεκαστήρι προσώπου βάζουμε ένα μέρος καθαρό νερό και ένα μέρος από ένζυμα Regulat. Στη συνέχεια απλώνουμε την αντιρυτιδική μας. Προτιμήστε τη Regulat cosmetic με υαλουρονικό οξύ για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση.

Γιατί έχει αντιγηραντική δράση;

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Regulat και του καλλυντικού αφρού Regulat cosmetic. Πολλές από τις επιλογές καλλυντικών μας μπορεί επιφανειακά να δείχνουν το πρόσωπό μας να δείχνει όμορφο, αλλά στην πραγματικότητα δεν του δίνουν τροφή και αντιοξείδωση και μακροπρόθεσμα αυτά τα συστατικά που περιέχουν θα δείχνουν το πρόσωπο μας  γερασμένο, ταλαιπωρημένο, κουρασμένο και εσωτερικά αφυδατωμένο. Το Regulat είναι ένζυμα σε υγρή μορφή.

Τι είναι τα ένζυμα;

Τα ένζυμα είναι εξειδικευμένα πρωτεϊνικά μόρια στους  ζωντανούς oργανισμούς που συμπεριφέρονται ως καταλύτες στις χημικές  αντιδράσεις. Όπως όλοι οι καταλύτες, αλλάζουν το ρυθμό μιας χημικής αντίδρασης  χωρίς να μεταβληθούν τα ίδια. Τα ένζυμα διαφέρουν από τους υπόλοιπους καταλύτες ως προς την εξειδίκευση, καθώς είναι πολύ πιο περιοριστικά εξειδικευμένα από  αυτούς – κάθε ένζυμο μπορεί να καταλύσει μια συγκεκριμένη μόνο αντίδραση. Τα ένζυμα είναι απαραίτητα για τις μεταβολικές διαδικασίες όλων των  ζωντανών οργανισμών. Εδώ και  αρκετά χρόνια, οι γιατροί γνωρίζουν ότι η υγεία και η διάρκεια της ζωής του  ανθρώπου εξαρτάται άμεσα από τη λειτουργικότητα του ενζυμικού του συστήματος. Τα χαμηλά  ενζυμικά επίπεδα είναι η πρωταρχική αιτία όλων σχεδόν των ασθενειών και της  πρόωρης γήρανσης. Χρησιμοποιώντας το Regulat σαν καλλυντικό έχουμε στα χέρια μας  ένα όπλο στην πάλη ενάντια στις ρυτίδες. Που βελτιώνει, αναζωογονεί και ανανεώνει το δέρμα.

Στη συνέχει απλώνουμε τον καλλυντικό αφρό Regulat Cosmetic ο οποίος περιέχει ένζυμα, πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ. Τόσο απλά και φυσικά! Τα πεπτίδια έχουν τα δομικά συστατικά του δέρματος που μπορούν να κλείσουν με το φυσικότερο τρόπο τις «ρωγμές» που δημιουργεί το πέρασμα του χρόνου. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης των κυττάρων του δέρματος. Η κυριότερη αιτία είναι η μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτή η μείωση οδηγεί τα κύτταρα στην καταστροφή. Σκοπός του Regulat cosmetic είναι να τονώσει τις φυσικές διαδικασίες αναδόμησης του δέρματος.

Ο ρόλος των πεπτιδίων στην αναγέννηση της επιδερμίδας. Ένα σημαντικό βήμα προόδου.

Τα πεπτίδια είναι μικρά τμήματα των πρωτεϊνών τα οποία σχηματίζονται από ενώσεις αμινοξέων και αποτελούν δομικές ουσίες του οργανισμού και βασικά συστατικά των κυττάρων και των μυών.

Αυτά μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ των κυττάρων, βοηθούν στη διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων και βελτιώνουν την εικόνα της επιδερμίδας, καθώς ενισχύουν τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σ’ ένα πεπτίδιο με τον κωδικό Κ Τ Τ Κ S γνωστό ως πενταπεπτίδιο, πρωτεΐνη με πέντε αμινοξέα, το οποίο δίνει το έναυσμα για την αναγέννηση της επιδερμίδας και την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου, με φυσική συνέπεια την ανανέωση του δέρματος.

Τι είναι το Υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που συντίθεται από το σώμα μας και βρίσκεται κυρίως στο συνδετικό ιστό του οργανισμού μας. Αποτελεί ουσιώδες στοιχείο της εξωκυττάριας ουσίας (ουσίας από την οποία τρέφονται τα κύτταρα) και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και στην ακεραιότητα του δέρματος.

- Το υαλουρονικό οξύ προάγει την ενυδάτωση, ελαστικότητα και απαλότητα του δέρματος.

- Καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου ενεργώντας κατά των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

- Ανανεώνει και συμβάλει στην αποκατάσταση και αναδόμηση των κυττάρων.

- Σας βοηθά να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι και δροσερότεροι από ποτέ.

Tip: Μην ξεχνάτε να απλώσετε στα χέρια και το λαιμό σας, σημεία που προδίδουν την ηλικία!

11:00 Ενεργειακές ασκήσεις 

Ας ξεκινήσουμε με τις ασκήσεις για το λαιμό.

Καθίστε έτσι ώστε να ακουμπάει η πλάτη σας στη ράχη της καρέκλας.

Γυρίστε το κεφάλι για να κοιτάξετε πάνω από τον ώμο σας.  Επαναλάβετε  5 φορές προς τα αριστερά και 5 φορές προς τα δεξιά.

Οι ασκήσεις χρειάζονται για τη δυνάμωση του κορμού.

Ασκήσεις ενέργειας

www.plus.google.com

Χτυπήστε δυνατά παλαμάκια με τα χέρια σας 50 φορές.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σφίξτε τις παλάμες σας σε γροθιές και ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω να χτυπάτε ελαφρά, από τις γάμπες-γλουτούς μέχρι το θώρακα. Για το πρόσωπο και το κεφάλι χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα σας.

Θυμάστε στις ταινίες εποχής που τσιμπούσαν τα μάγουλά τους για να κοκκινίσουν; Δεν είναι τυχαίο! Αυτές οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν στην τόνωση του κυκλοφορικού και θα ενεργοποιήσουν την ενέργεια και τις αισθήσεις σας.

13:00 Lunch time! Μανιτάρια-νερό και Regulat!

15 λεπτά πριν από το γεύμα σας πιείτε ένα ποτήρι νερό με 10 ml ένζυμα αραιωμένα μέσα σε αυτό. 

Το νερό έχει ανανεωτική δράση, επειδή συμβάλει στην αποβολή των τοξινών. Το ρόφημα ενζύμων Regulat περιέχει όλα αυτά που έχει ανάγκη ο οργανισμός για να έλθει σε κατάσταση ομοιόστασης και αυτο-ίασης. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ισορροπία, υγεία, ευεξία και μακροζωία.

Τα μανιτάρια θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Επίσης, έχουν τις ίδιες πρωτεΐνες με το κρέας (υψηλής βιολογικής αξίας), χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό. Η πρωτείνη ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα πιο ελαστικό. 

17:00  Χαμογελάστε!

Μπορεί να είχατε μία δύσκολη μέρα στη δουλειά ή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βρείτε έναν τρόπο να γελάσετε από καρδιάς και όλες οι δυσκολίες θα εξομαλυνθούν! Το γέλιο προάγει την παραγωγή ενδορφίνων (τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού). Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και τρέφει το δέρμα κάνοντας το να φαίνεται πιο λαμπερό!

www.plus.google.com

20:00 Γρήγορα στην κουζίνα!

www.plus.google.com

Ετοιμάστε μια σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, αμύγδαλα, ελαιόλαδο και λιναρόσπορο.

Γιατί;

Το μαρούλι είναι ένα λαχανικό με πληθώρα βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, κάλιο, χρώμιο, φυτικές ίνες και μέταλλα. Περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών, ενώ πλούσια είναι και η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Έρευνες έχουν αποδείξει πως η συχνή κατανάλωση μαρουλιού ωφελεί την καρδιά και προστατεύει από εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Ρίχνει την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις, καταπολεμά τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η πλούσια περιεκτικότητά του σε καροτονοειδή προλαμβάνει αρκετά είδη καρκίνων (π.χ. πνεύμονα, μαστού, δέρματος, τραχήλου και στομάχου), το μαγγάνιο δυναμώνει τα οστά, το χρώμιο μεταφέρει τη γλυκόζη από το αίμα στα κύτταρα, οι φυτικές του ίνες διευκολύνουν τη διαδικασία πέψης των τροφών.

Η ντομάτα έχει λυκοπένιο μια αντιοξειδωτική ουσία που είναι πολύ ωφέλιμη στον οργανισμό. Είναι δύο φορές ισχυρότερη από τη β-καροτίνη (προβιταμίνη Α). Με την αντιοξειδωτική της δράση, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου που παράγονται από το φυσιολογικό μεταβολισμό των κυττάρων. Οι ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου μπορούν, να οδηγήσουν σε αλλοιώσεις του DNA που με τη σειρά τους οδηγούν στον καρκίνο.

Αμύγδαλα: τα αμύγδαλα έχουν βιταμίνη Ε ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες και συμβάλλει στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων. Από έρευνες έχει φανεί ότι μια χούφτα αμύγδαλα παρέχει 35% της συνιστώμενης ημερησίας πρόσληψης σε βιταμίνη Ε.

Λιναρόσπορος: Είναι το φυσικό κολλαγόνο της φύσης!

22:00 Σφηνάκι ομορφιάς!

Πιείτε μία αμπούλα κολλαγόνου της K-link! Αν έχετε ήδη κάποιο πόσιμο κολλαγόνο ή σε κάψουλες, λάβετε υπόψη σας κάποια δεδομένα πριν το πιείτε! Γιατί; Τα σκευάσματα κολλαγόνου που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά είναι από βοοειδή. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει τα απαραίτητα ένζυμα για να τα διασπάσει, επομένως τα μεγαλομόρια αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να μπορούν να αφομοιωθούν δημιουργώντας προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα. Επιπλέον ό,τι είναι ζωικής προέλευσης αφήνει τοξικά καρκινικά κατάλοιπα μέσα στο σώμα μας.

Το κολλαγόνο της K-link προέρχεται από ψάρια βαθιάς θαλάσσης (σε μεγάλος βάθος που δεν υπάρχει τοξικότητα), έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι καταλληλότητας, ενώ τα ένζυμα των ψαριών έχουν μεγάλο βαθμό συμβατότητας με τον ανθρώπινο οργανισμό, επομένως γι’αυτό και το θαλάσσιο κολλαγόνο μπορεί να απορροφηθεί από το σώμα μας, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα και να δημιουργεί φλεγμονές.

23:00 Ευγνωμοσύνη

Κάνοντας την ανασκόπηση της ημέρας μην ξεχνάτε να ευχαριστείτε και να ευγνωμονείτε.

Αν δε σας έρχεται κάτι στο μυαλό σκεφτείτε απλά ότι αναπνέετε!

Την αναπνοή τη θεωρούμε δεδομένη, αλλά είναι καλό να λέμε ένα ευχαριστώ σε αυτό το θαύμα που μας δίνει ζωή!

Θυμίζουμε ότι InspireYourLife σημαίνει δίνω πνοή (in-spire) και αυτό θα επιδιώξουμε κατά τη διάρκεια αυτό του 7-ήμερου προγράμματος αναζωογόνησης και αντιγήρανσης.

 

  

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>