Πρόγραμμα αποτοξίνωσης: ξεκινήστε από την αναπνοή!

Απριλίου 17, 2015

Με αφορμή την Ανάσταση που γιορτάσαμε πριν λίγες ημέρες και την εποχή της Άνοιξης που διανύουμε, είναι μία καλή ευκαιρία να θανατώσουμε μέσα μας τα παλιά και άσχημα συμβάντα της ζωής μας, επιτρέποντας σε μια όμορφη, νέα γέννηση δημιουργικής ζωής να μας αναστήσει.  Για αυτό επιβάλλεται μια σωστή προετοιμασία στο σώμα, το νου και το πνεύμα. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι η αποτοξίνωση του σώματος ξεκινά από την τροφή. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό.

Η αναπνοή είναι μια βασική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού κατά την οποία το ζωτικό οξυγόνο εισέρχεται με την εισπνοή μέσα στο σώμα, κυκλοφορεί και «τρέφει» τα κύτταρα  και με την εκπνοή αποβάλλει το διοξείδιο του άνθρακα.  Αν αυτό σας ακούγεται πολύ απλό και δεδομένο, σάς βεβαιώνουμε ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Μία πλήρης αναπνοή μπορεί να σας βοηθήσει από τη βελτίωση της διάθεσης, την τόνωση του ανοσοποιητικού και τη βελτίωση του ύπνου, μέχρι την ενεργοποίηση του εγκεφάλου, τη μείωση των καρδιακών παλμών και την ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης. Εσείς έχετε σκεφτεί πώς αναπνέετε;

Αν θέλετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ισορροπία και γεμάτοι ενέργεια, αφιερώστε 5 λεπτά σε μερικές αναπνευστικές ασκήσεις. Εμείς διαλέξαμε να σας περιγράψουμε την εναλλασσόμενη αναπνοή και αφήνουμε σε εσάς να ανακαλύψετε και τις υπόλοιπες!

Η εναλλασσόμενη αναπνοή

Καθίστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα με ίσια την πλάτη και χαλαρούς του ώμους. Το κεφάλι, αυχένας και η σπονδυλική στήλη θα πρέπει να είναι σε μια ευθεία γραμμή. Κλείστε τα μάτια και φέρτε τον δεξί σας αντίχειρα πάνω στο δεξί σας ρουθούνι. Κλείστε το απαλά και ακουμπήστε τα υπόλοιπα δάχτυλα πάνω στο αριστερό σας μάγουλο.

Ξεκινήστε, εκπνέοντας από το αριστερό ρουθούνι και στη συνέχεια εισπνεύστε ξανά από το αριστερό ρουθούνι.

Κλείστε το αριστερό σας ρουθούνι με τον δείκτη του δεξιού σας χεριού και ανοίξτε το δεξί σας  ρουθούνι χωρίς να βγάλετε τον αέρα.

Εκπνεύστε τώρα τον αέρα από το δεξί ρουθούνι και στη συνέχεια εισπνεύστε πάλι από το δεξί.

Επαναλάβατε τη διαδικασία από τα δεξιά στα αριστερά κρατώντας ένα χαλαρό φυσικό ρυθμό στην αναπνοή.

*Πιθανώς να βρείτε κάποια δυσκολία στην εισπνοή και εκπνοή από ένα ρουθούνι και να χρειάζεται να φυσάτε πιο δυνατά. Μην φοβηθείτε. Να είστε σίγουροι ότι μετά από μερικές επαναλήψεις, η κυκλική αυτή ροή του αέρα θα σας φαίνεται πολύ φυσιολογική και ευχάριστη. Μόλις ολοκληρώσετε μερικές επαναλήψεις (10-15) αφήστε τη μύτη και αναπνεύστε ελεύθερα, αφήνοντας λίγο τον οργανισμό σας σε ηρεμία. Μην κινηθείτε αμέσως, αλλά αφήστε λίγο τον οργανισμό να αφομοιώσει το οξυγόνο με το οποίο τροφοδοτήθηκε. Μόλις ανοίξετε τα μάτια θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά! Η τεχνική αυτή θεωρείται ότι εξισορροπεί το δεξί και αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και είναι ιδιαίτερα θεραπευτική σε αναπνευστικά προβλήματα.

πηγή: Τρόποι & Εφαρμογές αποτοξίνωσης, εκδόσεις Ψύχαλου

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>