Πως θα καταλάβουμε αν οι στόχοι μας είναι οι σωστοί

Μαρτίου 22, 2016


Ονειρευόταν να μετακομίσει στην εξοχή, αλλά όταν της δόθηκε η ευκαιρία δεν ήθελε να αφήσει τη ζωή της πόλης. Εκανε τα πάντα για την προαγωγή, αλλά στο τέλος δεν άντεξε τις αυξημένες ευθύνες. Ηθελε να παντρευτούν, αλλά φοβόταν ότι θα έχανε την αυτονομία της.

Τι πάει λάθος; Συχνά κτίζουμε τον στόχο μας πάνω σε μια επιθυμία που δεν την έχουμε βάλει στο κάδρο της ζωής μας. Στέκεται έξω, σαν μια αυτόνομη φαντασίωση, χωρίς να ξέρουμε το κόστος, τις συνέπειες ή τη γεύση που θα μας φέρει.

Οταν οι στόχοι δεν είναι καλά μελετημένοι, εύκολα πέφτουμε στην παγίδα να παλέψουμε σκληρά για κάτι που δεν μας αρέσει τη στιγμή που θα το πάρουμε.

Πώς μπορούμε όμως να το ξέρουμε από πριν; Στο σταυροδρόμι των αποφάσεων καλό είναι να ρωτήσουμε το… φανάρι.

Οταν ανάβει πράσινο, είναι σαν να λέει: «Ορίστε, πάρε το στόχο σου ΤΩΡΑ!». Τι θα απαντούσαμε τότε; Αν η αντίδρασή μας δεν είναι ένα άμεσο, αυθόρμητο ναι, αξίζει να σκεφτούμε τον στόχο μας λίγο πιο σοβαρά. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτόν; Τι μας ανησυχεί. Τι μας εμποδίζει; Σαμποτάρουμε οι ίδιοι την επιτυχία μας ή δεν είναι στ’ αλήθεια αυτό που θέλουμε;

Οταν πάλι το φανάρι μας ανάβει κόκκινο, είναι σαν να λέει: «Στοπ! Ο στόχος σου απαγορεύεται να πραγματοποιηθεί!». Τι κάνουμε; Θα συνεχίσουμε να τον διεκδικούμε; Αν θέλουμε ακόμη να βρούμε τρόπο για να τον πετύχουμε, ας αναζητήσουμε τι πρέπει να ξεπεράσουμε. Αν όμως νιώσουμε ανακουφισμένοι επειδή μια ανώτερη δύναμη μάς εμπόδισε, είναι ώρα να σκάψουμε πιο βαθιά για να βρούμε έναν στόχο με μεγαλύτερο νόημα.

Μπορεί ακόμη να μη ξέρουμε τι θέλουμε. Να πρέπει να το ανακαλύψουμε ή να το δημιουργήσουμε. Το σημαντικό είναι να θέτουμε στόχους που δουλεύουν για εμάς και είμαστε σίγουροι ότι τους θέλουμε παθιασμένα – στόχους που θα μας κάνουν πάντα να χαμογελάμε με τη σκέψη τους.

πηγη

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>