Πως μπορούμε να απολαύσουμε την καθημερίνοτητά μας;

Φεβρουαρίου 27, 2014

Γράφει η Μυρτώ Πανάγου, Σύμβουλος Επικοινωνίας

www.plus.google.com

Εργασία και Ζωή. Δύο πολύ σημαντικά πράγματα που αναπόφευκτα επηρεάζουν το ένα το άλλο στην καθημερινότητά μας. Πώς μπορούμε όμως αυτές τις δύο έννοιες να τις απολαύσουμε;

Σε μεγάλο βαθμό, η ζωή είναι αυτό που διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι. Αν μάθουμε πρώτα να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, να βλέπουμε καλά εξίσου ξεκάθαρα με τα όχι και τόσο καλά, και μετά ανασκουμπωνόμαστε για να κάνουμε τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την επιτυχία των στόχων μας, θα διαπιστώσουμε ότι συνήθως δε θα έχουμε ούτε ανάγκη, ούτε διάθεση να χάνουμε χρόνο και ενέργεια με στενοχώριες. Γιατί να μην μετράμε τα ευλογημένα αγαθά μας και όχι τα προβλήματά μας; Η συνήθεια του να βλέπεις σε κάθε πράγμα την καλή του πλευρά αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε.

Δύο πράγματα αξίζει να βάλει κάνεις στόχο στη ζωή: Πρώτο, να αποκτήσει ό,τι θέλει και μετά από αυτό να το απολαύσει. (Μόνο οι σοφότεροι βέβαια καταφέρνουν το δεύτερο).

Σκεφθείτε πόσο θα άλλαζε η ζωή μας αν:

- Κάναμε τους άλλους να αισθάνονται σημαντικοί και να το κάναμε με ειλικρίνεια

- Αποφεύγαμε τις άχρηστες εντάσεις και «κρατάγαμε» την ενεργητικότητά μας για σημαντικά θέματα

- Με τον τρόπο μας κάναμε τους ανθρώπους να λένε αμέσως “Ναι!”

- Μετατρέπαμε τις εργασίες ρουτίνας σε προκλητικές ευκαιρίες

- Χαμογελούσαμε κάθε φορά που κάποιος μας κάνει κριτική οποιασδήποτε μορφής

Πόσο πλήρεις αισθανόμαστε όταν περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που μας αγαπούν, μας σέβονται, μας υποστηρίζουν στις επιλογές μας και μας βοηθούν. Αυτόματα όταν ξυπνάμε το πρωί νιώθουμε γεμάτοι και ολοκληρωμένοι. Έτσι θεωρώ πρέπει να πορεύεται κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Όλα τα υπόλοιπα μετά, φαντάζουν μικρά και ασήμαντα στην καθημερινότητά του. Οι δυσκολίες του ξεπερνιούνται. Το μυαλό μας είναι ό,τι πιο δυνατό έχουμε ερχόμενοι σε αυτόν τον κόσμο. Πολλές φορές όταν θέλω κάτι και το σκέφτομαι για μέρες, με κάποιον μαγικό τρόπο γίνεται. Γιατί αυτό να μην το κάνουμε σε όλα τα πράγματα της ζωής μας; Γιατί να μην σκεφτόμαστε μόνο τα όμορφα και τα καλά πράγματα που θέλουμε να υπάρχουν στη ζωή μας και όχι τις αναποδιές της μέρας.

Κάντε ένα τεστ μόνοι σας

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια καλή διάθεση και μην επιτρέψετε σε κανέναν και σε τίποτα να τη χαλάσει για κανένα λόγο.

Μείνετε με το χαμόγελο όλη τη μέρα ακόμα κι αν δεν το νιώθετε στο 100%.

Συμπεριφερθείτε όμορφα στους γύρω σας, μιλήστε με ευγένεια, κάντε κάτι καλό στη δουλειά σας, πηγαίνετε μια βόλτα και γενικά κάντε πράγματα για εσάς που σας αρέσουν. Πράγματα που σας έλειπαν ή δεν είχατε χρόνο να κάνετε. Θα δείτε πόσο καλή ενέργεια και θετικά πράγματα θα σας έρθουν. Εκεί που δεν το περιμένετε.

Προσπαθήστε να το κάνετε για μια εβδομάδα.

Και που ξέρετε, μπορεί να συμβούν στην πραγματικότητα μαγικά πράγματα που μέχρι πρότινος απλώς ήταν μέρος του μυαλού σας.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>