Πόσο κοντά; Πόσο μακριά; Χορός και Σωματική Ψυχοθεραπεία, κοινό πεδίο για τη διερεύνηση των σχέσεων

Φεβρουαρίου 21, 2014

4ο Therapy Planet Festival 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Βιωματικά Εργαστήρια

Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική – Προσωπική Ανάπτυξη

“Πόσο κοντά; Πόσο μακριά; Χορός και Σωματική Ψυχοθεραπεία, κοινό πεδίο για τη διερεύνηση των σχέσεων”

Ώρα: 16:20 – 17:10

 

 Από τη Χριστίνα Κλεισιούνη

 Το συναίσθημα είναι ένα σωματικό γεγονός και η ζωή είναι μια σωματική εμπειρία

Η διαδικασία εξέλιξης του επιπέδου συνειδητότητας του καθενός αποτελεί ένα μακρύ ταξίδι που κάθε στιγμή καθρεφτίζει τις σχέσεις μας  μέσα από  «τη στάση του σώματος και του νου που ενυπάρχει σ’ αυτό». Πώς αντιλαμβανόμαστε την εγγύτητα και την απόσταση, την επαφή με τον εαυτό και όλα όσα μας αποκαλύπτει η σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους μέσα από την κίνηση του σώματος και του λόγου;  Το παρελθόν δεν αλλάζει αλλά μπορεί  να αλλάξει η οπτική της ερμηνείας των βιωμάτων και οι πεποιθήσεις όπως αυτές έχουν γραφτεί μέσα μας και καθορίζουν τις επιλογές μας στο παρόν που σχεδιάζει το μέλλον.

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Χριστίνα Κλεισιούνη είναι καθηγήτρια χορού/αυτοσχεδιασμού-Contact Improvisation (εκπαιδεύτηκε αρχικά στην Ν.Υόρκη από το 1986-90), χορεύτρια και χορογράφος. Έφερε τις άγνωστες τότε τεχνικές somatics / Contact Improvisation στην Ελλάδα. Όταν επέστρεψε στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπείας «Βίλχελμ Ράιχ» ως σωματική ψυχοθεραπεύτρια καθώς και στην Gestalt.

Διδάσκει τεχνικές ενσυνείδησης της κίνησης στην Αθήνα και στο εξωτερικό τα τελευταία 25 χρόνια συνδυάζοντας τη βαθειά γνώση και έρευνα στην κίνηση-έκφραση που της δίνει ο σύγχρονος χορός, οι τεχνικές επανεκπαίδευσης της κίνησης όπως η τεχνική Alexander και ο διαλογισμός, με τη θεραπεία.

Χρησιμοποιεί την αυτοσυνειδησία μέσα από το σώμα σαν βάση για αυτογνωσία και αλλαγή. Έχει δημιουργήσει το δικό της χώρο για τη σύνδεση τέχνης και θεραπείας, Present Body στο κέντρο της Αθήνας με στόχο τη δημιουργία καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και θεραπευτικού κέντρου που προσφέρει μαθήματα, εργαστήρια, σεμινάρια και πειραματικές παραστάσεις αυτοσχεδιασμού. Η ίδια οδηγεί ομάδες αυτογνωσίας και προσφέρει ατομικές συνεδρίες,.

Παρακολούθησε δύο διετή Μάστερ για θεραπευτές, το πρώτο με τον Barrie Simmons, συνεργάτη του Fritz Pearls (Gestalt) και το δεύτερο με τον Alberto Torre (θέμα: Στάση του σώματος και χαρακτήρας) Παράλληλα ασκεί επαγγελματικά το Shiatsu (διπλωματούχος της Ευρωπαϊκής Σχολής Shiatsu) από το 1994.  Το βίωμα της επαφής είναι ο άξονας που συνδέει το χορό με τη θεραπεία και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στο να είμαστε παρόντες στη ζωή.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>