Πότε μπλοκάρει ο άνδρας στο σεξ; Μύθοι και αλήθειες!

Νοεμβρίου 10, 2014

Παρά τη φήμη ότι είναι από τους καλύτερους εραστές στον πλανήτη, οι Έλληνες τελικά φαίνεται πως δεν γνωρίζουν και πολλά για τη σεξουαλική δραστηριότητα. Τα ερωτήματα πολλά αν και θα έπρεπε να είχαν βρει τις απαντήσεις τους εδώ και καιρό καθώς τουλάχιστον ένας στους πέντε άντρες αντιμετωπίζει σε κάποια φάση της ζωή του πρόβλημα στη σεξουαλική του ζωή.

Το γεγονός ότι απαντήσεις δεν έχει βρει ο ανδρικός πληθυσμός σε όλα τα ερωτήματα δεν είναι τυχαίο καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα ξέρουν …όλα. Γι αυτό και δεν καταφεύγουν και στον ειδικό.

Γι αυτό και οι υπάρχουν πολλοί μύθοι, προκαταλήψεις και ψευδείς αλήθειες μεταξύ άλλων γύρω από το θέμα της πρόωρης εκσπερμάτισης και του  σεξ. Για το λόγο αυτό το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων δίνει απαντήσεις σε άλυτα ερωτήματα για να διαλύσει τους μύθους.

Συνήθης τακτική

Η χρήση δύο προφυλακτικών ή προφυλακτικού με «επιβραδυντικό» μπορεί να βοηθήσει ώστε ο άντρας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Η Αλήθεια: Αν και μπορεί να φέρουν ευκαιριακά αποτέλεσμα, δεν αποτελούν πραγματική λύση στο πρόβλημα ενώ παράλληλα είναι αναξιόπιστες.

Αλήθεια: Το στρες μπορεί να προκαλέσει Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Το στρες αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα καθώς μειώνει την απόλαυση της σεξουαλικής επαφής και αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο και στο σεξουαλικό ερέθισμα. Ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να εμπλέκονται στην αιτιολογία της Πρόωρης Εκσπερμάτισης, αν και τις περισσότερες φορές δεν αποτελούν το μόνο ή το κύριο αίτιο του προβλήματος.

Αλήθεια: Αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες συμβάλλουν σοβαρά στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης

Παράνομες ναρκωτικές ουσίες, όπως αμφεταμίνη και κοκαΐνη, μπορούν να προκαλέσουν Στυτική Δυσλειτουργία. Επίσης, το αλκοόλ κάποιες φορές καθυστερεί τον οργασμό αλλά, σαφέστατε δεν αποτελεί λύση και θεραπεία για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση και πιθανώς μπορεί να έχει βλαπτική συνέπεια στον έλεγχο της στύσης. Κάποιες άλλες ναρκωτικές ουσίες όπως τα οποιοειδή, μπορεί περιστασιακά να αναστείλουν την εκσπερμάτιση.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελούν αποτελεσματική λύση και θεραπεία, ενώ υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες που συσχετίζονται με αυτές τις ναρκωτικές ουσίες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να προσπαθεί κάποιος να «γιατρέψει» την Πρόωρη Εκσπερμάτιση με ναρκωτικά ή αλκοόλ ή και με τα δύο μαζί.

Μύθος: Η πρόωρη εκσπερμάτιση δεν είναι ιατρική πάθηση

Αλήθεια: Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση αναγνωρίζεται επισήμως από όλους τους Οργανισμούς Υγείας ως ιατρική πάθηση. Παρόλα αυτά, παραμένει μια πάθηση με την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία.

Μύθος: Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι πιο συνήθης στους έφηβους και στους σεξουαλικά άπειρους άντρες και μειώνεται με την ηλικία

Αλήθεια: Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση μπορεί να εμφανιστεί σε άντρες οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών, τη Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι χρόνια. Από τους άντρες στους οποίους εμφανίζεται το σύμπτωμα ήδη από το ξεκίνημα της σεξουαλικής τους ζωής, οι μισοί δεν έχουν βιώσει ποτέ έλεγχο στην εκσπερμάτιση.

Μύθος: Μπορώ να ζήσω με το πρόβλημα το οποίο δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη σεξουαλική μου ζωή

Αλήθεια: Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής, και την αρμονία ενός ζευγαριού.  Η επίμονη και συνεχής Πρόωρη Εκσπερμάτιση μακροπρόθεσμα οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα με τη σύντροφο από την μη ικανοποιητική σεξουαλική επαφή και συχνά διαρρηγνύει τη σχέση του ζευγαριού.

Μύθος: Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι καθαρά και μόνο θέμα αυτοελέγχου του άντρα και η σύντροφος δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου

Αλήθεια: Το πρώτο βήμα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης είναι η συζήτηση για το θέμα πρώτα με τη σύντροφο και μετά με εξειδικευμένο ιατρό. Συνεπώς παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε άβολα πρέπει πρώτα να μιλήσετε για το πρόβλημα με τη σύντροφό σας και να το αντιμετωπίσετε μαζί ως ζευγάρι. Και αυτό γιατί οι γυναίκες υποφέρουν εξίσου με τους άντρες και η Πρόωρη Εκσπερμάτιση προκαλεί μεγάλη «σεξουαλική δυσφορία» και σε αυτές.

Μύθος: Δεν υπάρχει λύση

Αλήθεια: Μέχρι πρόσφατα, ήταν λίγες οι διαθέσιμες θεραπευτικές εναλλακτικές προτάσεις που μπορούσε να δοκιμάσει ο άντρας για να πετύχει καθυστέρηση της εκσπερμάτισης.

Σήμερα, υπάρχουν εγκεκριμένα φάρμακα για την αντιμετώπιση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό για μια σωστή αξιολόγηση, διάγνωση και –εφόσον κριθεί απαραίτητο- κατάλληλη θεραπεία.

Μύθος: Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να βοηθήσει την πρόωρη Εκσπερμάτιση, ενώ παράλληλα βοηθάει τον άντρα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια

Παρόλο που η αυτοϊκανοποίηση, ως μια από τις τεχνικές αυτοβοήθειας, βραχυπρόθεσμα δίνει την εντύπωση ότι βοηθάει στην Πρόωρη Εκσπερμάτιση, είναι πιθανό να την επιδεινώσει, αφού με αυτόν τον τρόπο εσκεμμένα οι άντρες «εγκαταλείπουν» τις σεξουαλικές αισθήσεις που θα έπρεπε φυσιολογικά να μάθουν να ελέγχουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

πηγή:naftemporiki.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>