Πώς μπορώ να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου μέσα σε μια “σκοτεινή” εποχή;

Ιουλίου 17, 2013
inspire_love

Photo from pastordawn.com


Γράφει η Ζηζή Πατεράκη,
SpiritualTeacher/Healer

«Πώς μπορώ να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου μέσα σε μια σκοτεινή εποχή που τα πάντα μέσα μου λένε ότι είναι λάθος μου; Είμαι και εγώ υπεύθυνος για τις επιλογές που έχω κάνει δεν αισθάνομαι και τόσο καλά τώρα. Πώς μπορώ να βρω την αγάπη μέσα σε αυτήν την ασχήμια;»

 

Έχουμε πληγώσει όλους τους άλλους και χρησιμοποιήσαμε τη δύναμή μας με τρόπο που να έρχεται σε αντίθεση με τους παγκόσμιους νόμους της αγάπης και της δημιουργίας. Ήμασταν «μάθηση» μέσω κάρμα, μέσα από τον πόνο και τη δυσκολία και είχαμε χαμηλή κατάσταση της συνειδητότητάς μας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εμείς απλά δεν ξέραμε κάτι καλύτερο.

Ήμασταν κολλημένοι στη δυαδικότητα σε μια πολύ χαμηλή κατάσταση της συνείδηςής μας απλά αντιδρώντας από τη δική μας πηγή στον εσωτερικό μας πόνο, ο οποίος εξαπλωνόταν σε όλους όσους ερχόμασταν σε επαφή. Ωστόσο, όταν αρχίσαμε να ξυπνάμε αρχίσαμε να «βλέπουμε» τα πρότυπα της συμπεριφοράς μας.

Αυτό είναι μέρος του πνευματικού ανοίγματος της εσωτερικής μας όρασης, και του συστήματος των chakra, το οποίο αρχίζει να διευρύνεται. “Για πρώτη φορά ήμασταν τυφλοί, αλλά τώρα βλέπουμε”. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι της ανόδου της ψυχής μας!

Αρχίζετε να βλέπετε τα πρότυπα συμπεριφοράς σας και είστε πρόθυμοι να αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή σας και τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους άλλους. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα -να δώσετε στον εαυτό σας μια μεγάλη αγκαλιά που είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και τη ζωή που είχατε δημιουργήσει. Όπως θα αντικρύσετε τον Θεό, θα αντικρύσετε και τον εαυτό σας!

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου είναι πολύ σύνηθες να γεμίζετε με ενοχές. Ενοχές που δεν έχουν αξία, μια και είναι χαμηλής δόνησης ενέργεια. Παρακαλώ να μην κρατήσετε την ενοχή σας, γιατί θα σας κρατήσει πίσω από την αναβάθμιση της ψυχής σας. Τιμήστε τον εαυτό σας και την εξέλιξη της ψυχής σας… Τα αρνητικά μαθήματα ψυχής είναι ακριβώς το ίδιο έγκυρα και σπουδαία όπως και τα θετικά… Και να θυμάστε, κάθε αλληλεπίδραση μιας άλλης ψυχής με την ψυχή σας, κρύβει ένα μάθημα και για τις δύο ψυχές. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές ο πόνος μας είναι ο καταλύτης για αυτήν τη μεταμόρφωση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν να ανέβουν δόνηση περνούν τόσο πολύ πόνο στη ζωή τους και τελικά λένε: “Έχω βαρεθεί! Πάω να επιλέξω κάτι διαφορετικό… Είμαι έτοιμος να ανεβάσω τη συνείδησή μου και να αναπτύξω τον εαυτό μου … Θέλω να μάθω τα μαθήματά μου μέσα από την αγάπη τώρα.”

Ωστόσο, προκειμένου να προχωρήσουμε πέρα από τα καρμικά μαθήματα μας θα πρέπει να καθαρίσουμε την ψυχή μας, και να θεραπεύσουμε την αρνητική ενέργεια μέσα μας που ήθελε να δημιουργήσει οδυνηρές καταστάσεις για τον εαυτό μας και τους άλλους. Μόλις η αρνητική ενέργεια και το κάρμα έχει δημιουργηθεί μέσα στην ύπαρξή μας, δε φεύγει έτσι απλά!

Θα πρέπει να ανυψώσουμε την αρνητική ενέργεια σε μια υψηλότερη δόνηση… αυτό είναι πολλές φορές που ονομάζεται ψυχική αλχημεία, όπου μεταμορφώνουμε το σκοτάδι μας (μόλυβδος) στο φως (χρυσό) του Χριστού / Βουδική συνείδηση. Δυστυχώς, όπως μετασχηματίζουμε την ψυχή μας, μπορεί να πάμε μέσα σε μια «σκοτεινή νύχτα της ψυχής”, όπου όλα τα αρνητικά μέσα μας αρχίζουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Αυτή είναι μια πολύ δυσάρεστη περίοδος, όπου το παλιό αρνητικό ΕΓΩ, αρχίζει να μετατρέπεται στον Ανώτερο Εαυτό. Το ΕΓΩ αισθάνεται σαν να πεθαίνει… αισθάνεται χαμένο, μπερδεμένο, αβέβαιο, αμφίβολο και είναι γεμάτο πόνο από τις αρνητικές δημιουργίες του. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου θα πρέπει να δεσμεύσουμε τη μετατροπή / μεταμόρφωσή μας μέσω:

1. της θετικής σκέψης,

2. της πνευματικής πρακτικής του διαλογισμού,

3. της προσευχής,

4. της αυτό-συγχώρεσης και

5. της πλήρης αγάπης προς τον εαυτό μας, επιτρέποντάς τον να παραδοθεί στην υψηλότερη δόνηση της ψυχής μας.

Η αυτο – αγάπη και η συγχώρεση είναι επιτακτική ανάγκη για τη μεταμόρφωσή μας, και θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια! Καθημερινά ο διαλογισμός θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε τις δονήσεις αγάπης μέσα στον εαυτό μας.

Κοιτάξτε τα μάτια σας επαναλαμβάνοντας “Σε αγαπώ, Σε αγαπώ, Σε αγαπώ!” Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, θα δυσκολευτείτε και δε θα θέλετε να κοιτάξετε τα μάτια σας… αλλά όπως κάνετε αυτή την άσκηση, θα αρχίσετε να μαλακώνετε.

Σας περιμένω στο HOME SAMI στο Κάτω Σαμικό, κοντά στην αρχαία Ολυμπία και δίπλα στη θάλασσα, σε ένα μ α γ ι κ ό πορτοκαλεώνα 5.800τ.μ. στο Νομό Ηλείας.

Από 15 έως και 21 Αυγούστου 2013, για 7 ανεξάρτητα 4ωρα μαθήματα με θέμα «Πώς να ανυψώσεις τη Δόνησή σου (How to raise your Vibration)». Σε 7 ημέρες ή για όσες ημέρες η ψυχή σας επιλέξει! Κάθε ημέρα κοστίζει 30 ευρώ διαμονή και διατροφή με ειδικά γεύματα υψηλής δόνησης, όλα χορτοφαγικά, βασισμένα στις αρχές του Ιπποκράτη και της κινέζικης ιατρικής. Για το κάθε 4 ωρο μάθημα η συμμετοχή είναι 35 ευρώ (4 ημέρες 120€). Μπορείτε να μείνετε και να διαμορφώσετε εσείς το πρόγραμμά σας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να κολυμπήσετε, να απολαύσετε τα ιαματικά λουτρά ή να ξεκουραστείτε στο κτήμα μας. Για όσους εγγραφούν έγκαιρα (έως 31 Ιουλίου) ή παρακολουθήσουν και τις 7 ημέρες θα γίνει ειδική τιμή!

Πληροφορίες για το HOME SAMI στο http://homesami.blogspot.gr

Δηλώσεις συμμετοχής στο zizipateraki@me.com, η στο 6944605016.

NamasteΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>