Πώς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις αλλεργίες: 5+1 φυσικοί τρόποι

Μαρτίου 04, 2019

Συνάχι, φαγούρα στα μάτια, θολούρα, πονόλαιμος, πονοκέφαλος και κόπωση; Για  αυτούς που υποφέρουν από εποχιακές αλλεργίες, αυτή ίσως είναι η χειρότερη στιγμή του έτους. Όταν εκατομμύρια φυσικά αλλεργιογόνα κυκλοφορούν μέσα στον καθαρό αέρα της άνοιξης, ο φυσικός μηχανισμός άμυνας του οργανισμού μας προκαλεί την έκκριση ισταμίνης, προκαλώντας φλεγμονή που φυσιολογικά προστατεύει το σώμα. Δυστυχώς, αυτή η άμυνα προκαλεί τα γνωστά συμπτώματα μιας  αλλεργίας.

Ενώ η κοινή χρήση των αντιισταμινικών ανακουφίζει στιγμιαία τα συμπτώματα, υπάρχουν φυσικοί και υγιεινοί τρόποι να  καταπολεμήσετε τις αλλεργίες σε βάθος και να ωφελήσετε την υγεία σας παρέχοντας θρεπτικά συστατικά.

Τα αντιισταμινικά μπλοκάρουν την είσοδο της ισταμίνης, που σημαίνει ότι θεραπεύει μόνο τα συμπτώματα και όχι την αιτία του προβλήματος. Οι εναλλακτικές θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν με φυσικό τρόπο, εμποδίζοντας την απελευθέρωση της ισταμίνης και οικοδομώντας ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα για την πρόληψη μελλοντικών ασθενειών. Εδώ έχουμε 5 + 1 φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να μείνετε υγιής χωρίς τις παρενέργειες των χημικών φαρμάκων.

1-Ενίσχυση της ενζυμικής μας κατάστασης

Βασική αιτία ανάπτυξης των αλλεργιών είναι η έλλειψη ενζύμων από τον οργανισμό μας. Εκτεταμένες εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει με τη λήψη υγρών ενζύμων αυξάνουμε πολύ την άμυνα του οργανισμού που περιορίζουν σημαντικά την εμφάνιση φλεγμονών και αλλεργιών.

2- Ακατέργαστο μέλι και βασιλικός πολτός

Η γύρη και το ακατέργαστο μέλι περιέχει μια μικρή  ποσότητα των αλλεργιογόνων που υπάρχουν φυσιολογικά στο περιβάλλον σας. Όταν καταναλώνουμε  μια μικρή ποσότητα καθημερινά, πριν από την εποχή που εκδηλώνονται οι  αλλεργίες, το σώμα μας δημιουργεί ανοσία στα αλλεργιογόνα που βρίσκονται στο περιβάλλον.  Το μέλι και ο βασιλικός πολτός είναι φυσικά τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην συνολική υγεία και δύναμη.

3- Διατροφή χωρίς κρέας

Ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται αποκλειστικά στα ζωικά προϊόντα παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενός παράγοντα που δεν αφήνει το σώμα να οξυγονωθεί και που μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της αλλεργίας. Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά που  λόγω της υψηλής συγκέντρωσης τους σε μια ομάδα φλαβονοειδών βοηθούν στην αναστολή της απελευθέρωσης της ισταμίνης.

4- Βιταμίνη C

Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντι – φλεγμονωδών  ιδιοτήτων, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας. Πηγές  τροφίμων που περιλαμβάνουν βιταμίνη C είναι  τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (χλωροφύλλη), τα μούρα, οι πιπεριές, τα εσπεριδοειδή και σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις ο φυσικός χυμός από Goji berries.

5- Βιταμίνη Ε

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε μπορεί να βοηθήσουν στον καθαρισμό του οργανισμού μας από επιβλαβείς ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Η βιταμίνη Ε έχει μια κατευναστική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα και στις φλεγμονές που προκαλούνται από την έκθεση σε αλλεργιογόνους παράγοντες.  Πηγές  τροφίμων που περιλαμβάνουν βιταμίνη E είναι οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα, το σπανάκι και  τα σέσκουλα.

6- Ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα

Λόγω της αντι -φλεγμονώδουςς και αντιμικροβιακής δράση τους τα ωμέγα-3 μπορεί να βοηθήσουν να δαμάσετε τις αλλεργικές αντιδράσεις και να αναστείλετε τους παράγοντες που προκαλούν τις αλλεργίες.

Προτιμήστε φυσικά προϊόντα για να κατευνάσετε τα συμπτώματα της αλλεργίας, ενώ ταυτόχρονα να θεραπεύσετε την αιτία που τις προκαλεί. Η Health-Boutique και η ομάδα των ολιστικών θεραπευτών, μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αλλεργιών, δυναμώνοντας και τρέφοντας ταυτόχρονα τον οργανισμό.

 

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>