5 τρόποι για να κάνω τις διακοπές μoυ αξιόλογες!

Αυγούστου 09, 2013

Γράφει η Μαρία Παγκάλου, διεθνής πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής (Ατλάντα 1996), αρχιτέκτονας και μαθήτρια στο διαλογισμό της RajaYogα στο Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris www.brahmakumaris.gr

Photo from www.fitbleiben.net

Οι διακοπές μας προσφέρουν καινούργια ερεθίσματα για να αντιληφθούμε την ομορφιά μας και να επικοινωνήσουμε πέρα από τους συνήθεις, καθημερινούς μας ρόλους. Είναι μία ευκαιρία να απαλλαγούμε μια και έξω από τη δικαιολογία της έλλειψης χρόνου.

Είτε ξεφύγω από την πόλη, είτε μείνω στην ήρεμη, καλοκαιρινή της όψη, το γεγονός και μόνο ότι υπάρχω και ότι είμαι ανοιχτός/ή στο δικαίωμα της επιλογής των αισθημάτων μου, μπορεί να μου προσφέρει μία καινούργια ώθηση για την εκτίμηση του εαυτού μου.

Η διαρκής εκτίμηση του εαυτού και η αναζήτηση περισσότερης ποιότητας, θα μου επιτρέψουν την πρόσβαση στην εσωτερική γαλήνη. Θα μου επιτρέψουν να βρω την ενέργεια για την αλλαγή και  την αξιόλογη χρήση του χρόνου.

Μπορώ να κάνω μερικές παύσεις για να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά; Όταν ο νους μου καθαρίζει, μπορώ να μεταφέρω τις στιγμές σιωπής των διακοπών στην καθημερινότητα. Αυτή τη φορά, θα το κάνω με έναν μοναδικό τρόπο που ταιριάζει αποκλειστικά σε μένα. Στις φετινές διακοπές, ας στοχαστώ, ας κάνω το χρόνο φίλο μου. Ας δημιουργήσω τέτοιες εσωτερικές εμπειρίες, που να κάνουν τη ζωή τη δική μου και των γύρω μου μία μόνιμη όαση.

Γιατί στο κάτω κάτω, η ευτυχία δεν είναι συνταγή, είναι μία κατάσταση, μία ακτινοβόλος ενέργεια, μία προσωπική υπόθεση.

5 τρόποι για να φτάνω στην ουσία:

1. Παρατηρώ χωρίς να απορροφώ…

Το αρνητικό πάντα θα υπάρχει, σημασία έχει τί κάνω εγώ!

2. Γνωρίζω αλλά δεν επηρεάζομαι

Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να παρασυρθεί στην αλαζονεία, όση γνώση και αν κατέχει. Μπορώ να διατηρώ την ισορροπία ανάμεσα στην συνάθροιση και στην ενδοσκόπηση.

3. Αφουγκράζομαι πριν να ακούσω

Στοχάζομαι τί είναι κατάλληλο για την κάθε στιγμή και ξεφεύγω από την ανάγκη για να συμβουλεύω και να συμβουλεύομαι. Η ακρόαση μετά θα γίνεται με καθαρότητα.

4. Βλέπω την ουσία πίσω από το συνηθισμένο ή το ασυνήθιστο

Παρατηρώ την κίνηση. Κάθε τι έρχεται για να φύγει. Τί κρύβεται πίσω από αυτό; Τι έχω να μάθω;

5. Επιστρέφω στη βάση μου

Υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είναι αρχικά ένα γαλήνιο ον που  ο τελικός του προορισμός είναι η ουσία και το νόημα της ύπαρξης. Πίσω και πέρα από όλα όσα διαδραματίζονται, είμαι μία γαλήνια ψυχή.Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>