Πώς να πάρετε πίσω το δυναμικό του μυαλού σας!

Μαΐου 04, 2016


Πριν σας εξηγήσουμε πως μπορείτε να πάρετε πίσω το δυναμικό όλου του μυαλού σας ας δούμε παρακάτω αν είσαστε μέσα στο σημαντικό εκείνο τμήμα του πληθυσμού το οποίο δεν έχει πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της εξυπνάδας και της αντίληψης του. Αναρωτηθείτε λοιπόν αν…

  • Σας έχει τύχει να ξεχάσετε αυτό που μόλις σας είπε ο συνομιλητής σας;
  • Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι διακόπτετε συχνά τους άλλους όταν μιλούν;
  • Δυσκολεύεστε ιδιαίτερα να μάθετε αγγλικά;
  • Βρίσκετε ιδιαίτερη δυσκολία στην αποστήθιση;
  • Μήπως αντιληφθήκατε ότι το παιδί σας έχει διάσπαση προσοχής;
  • Μήπως κάποιο παιδί στην οικογένεια έχει μαθησιακές δυσκολίες;

Συχνά η αιτία για όλα τα παραπάνω είναι κοινή και μπορεί να μας ξαφνιάσει.
Ο κύριος λόγος που μπορεί να προκαλεί τα παραπάνω είναι στο πόσο καλά και αβίαστα συνεργάζεται  το αυτί  με το κεντρικό νευρικό σύστημα του ατόμου.
Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια της ζωής μας, στην προσπάθειά μας να μην ακούμε πράγματα που μας πληγώνουν ή μας απειλούν, μπορεί να «κλείνουμε» κάποιες από τις λειτουργίες του αυτιού μας και γινόμαστε επιλεκτικά βαρήκοοι για να είμαστε πιο ήρεμοι και ασφαλείς.

Μπορούμε να διορθώσουμε τη ζημιά που έχει γίνει;
Στα ευχάριστα νέα είναι ότι υπάρχει μέθοδος πλέον η οποία μπορεί να μας δώσει πίσω όλο το δυναμικό του μυαλού μας. Αυτή η μέθοδος, η μέθοδος Tomatis, επαναφέρει το δυναμικό του αυτιού και την καλή του σχέση με το κέντρο του λόγου και της ομιλίας. Το άτομο μπορεί να συγκεντρωθεί καλύτερα, να επικοινωνήσει με τους γύρω του πιο αποτελεσματικά και να αποστηθίσει σημαντικές πληροφορίες πιο εύκολα. Στην ουσία η μέθοδος Tomatis βοηθά το άτομο να πάρει πίσω τη δύναμη του νου και της ενέργειάς του.

Τι ακριβώς όμως είναι η μέθοδος Tomatis;
Η μέθοδος Tomatis αποτελείται από 3 στάδια.


1. Λήψη ιστορικού και Διαγνωστικό/Ακουστικό τεστ

2. Όσον αφορά τη θεραπεία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό είναι και το πιο ευχάριστο μέρος της μεθόδου. Το άτομο φοράει ειδικά διαμορφωμένα ακουστικά και ακούει τη μουσική που έχει επιλεγεί για τη θεραπεία. Αυτά τα ακουστικά του ενισχύουν την ακουστική προσοχή και τη μάθηση και ρυθμίζουν τον τρόπο που ακούει και αντιλαμβάνεται τα πάντα γύρω του.

3. Εδώ χρειαζόμαστε την ενεργή συμμετοχή σου. Για παράδειγμα να διαβάσεις ένα κείμενο και να ακούσεις τη φωνή σου μέσα από ηχητική επεξεργασία. Ακούγοντας τη φωνή σου, διορθώνεις λάθη.    

Ποιοί έχουν ωφεληθεί από τη μέθοδο Tomatis;

Η μέθοδος συμβάλλει αποτελεσματικά στην:

  • αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών,
  • στην ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων της διασπασμένης προσοχής,
  • αυξάνει τη δυνατότητα εκμάθησης των ξένων γλωσσών,
  • είναι ιδανική για τους μαθητές που προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις και εξαιρετικά θεαματική για μουσικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, παρουσιαστές, πολιτικούς και ηχολήπτες.

Η μέθοδος Tomatis βοηθάει τους επαγγελματίες να αναλύουν καλύτερα, γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά όσα ακούν με στόχο να αναπαράγουν καλύτερη φώνηση.
Άνθρωποι εξοικειωμένοι με τα ακουστικά φαινόμενα, δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο που βελτιώθηκε η άρθρωση, η μουσικότητα και το ηχόχρωμα της φωνής τους, που διευρύνθηκε η αντίληψή τους, όσο διευρυνόταν η ακοή τους εφαρμόζοντας τη μέθοδο.

Άννα Μαλισιόβα
Ειδική Παιδαγωγός/Καθηγήτρια Φιλόλογος
Πιστοποιημένος θεραπευτής της μεθόδου Tomatis.
https://www.facebook.com/TomatisPetroupole/

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>