Πώς να σκέφτεσαι για μία σχέση με έναν άντρα

Σεπτεμβρίου 08, 2014

Γράφει η Κατερίνα Ευστρατιάδου, Life Coach

Αν σου ζητούσα να μου περιγράψεις την διαδικασία από τη στιγμή που ένας άντρας θέλει μια γυναίκα μέχρι το σημείο  που αφοσιώνεται σε μία σχέση μαζί της, θα μπορούσες να μου πεις; Αν είσαι σαν το 95% των γυναικών που έχω γνωρίσει, τότε όχι, δεν θα μπορούσες.

Αυτός είναι ο λόγος που εκπλήσσομαι συνεχώς όταν μιλάω με γυναίκες σχετικά με τις δυσκολίες που έχουν στην προσπάθεια να κάνουν τον άντρα τους να αφοσιωθεί. Δεν έχουν σκεφτεί αναλυτικά τι χρειάζεται ώστε ένας άντρας να αφοσιωθεί σε μία σχέση.

Θα μοιραστώ μαζί σου λοιπόν κάτι που είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζεις σχετικά με τους άντρες, την αφοσίωση και τις σχέσεις

Ένας άντρας ποτέ δεν θα αφοσιωθεί σε μία σχέση ως αποτέλεσμα συζήτησης ή επειδή μια γυναίκα λέει ότι θέλει να έχει μια τέτοια σχέση μαζί του…

Σκέψου το για ένα λεπτό…

Είναι σημαντικό να τονίσω εδώ έναν μύθο που περιβάλλει την περίπτωση αυτή. Οι γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει “να μιλήσουν” με έναν άντρα επειδή αυτή η “συζήτηση” είναι το μέσο για να δημιουργήσεις μια σοβαρή σχέση. Λάθος…

Η αλήθεια είναι ότι το να μιλάς για αφοσίωση είναι ένα σημαντικό βήμα στο χτίσιμο και στην ενδυνάμωση μιας σχέσης με έναν άντρα. Η “αληθινή” αφοσίωση όμως δεν έχει καθόλου να κάνει με όσες κουβέντες και να ανταλλάξουν ένας άντρας και μία γυναίκα. Με άλλα λόγια, η αφοσίωση για έναν άντρα είναι η αποκορύφωση διαφόρων διαδικασιών που συμβαίνουν σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Καμία συζήτηση δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει ή να είναι τόσο δυνατή όσο μια εσωτερική απόφαση που παίρνει ένας άντρας.

Βοηθάει να σκέφτεσαι τη δημιουργία μιας σχέσης σαν το φούσκωμα ενός μπαλονιού. Δεν μπορείς να δεις από την αρχή πώς θα μοιάζει το μπαλόνι όταν είναι γεμάτο αέρα ή τι σχήμα ακριβώς θα πάρει. Αν θέλεις λοιπόν το μπαλόνι να είναι μεγάλο και όμορφο πρέπει να αρχίσεις με το σωστό.

Δεν μπορείς να πάρεις ένα μικρό μπαλονάκι για πάρτι, να αρχίσεις να το φουσκώνεις και μετά να αναστατωθείς όταν καταλάβεις ότι δεν είναι το μεγάλο και όμορφο μπαλόνι που θα σε απογειώσει. Αν θέλεις να σιγουρευτείς ότι το μπαλόνι δεν θα σπάσει, τότε πρέπει να έχεις μια ιδέα του πόσο αέρα μπορείς να του βάλεις αρχικά, καθώς και πόσο γρήγορα. Αν το παρακάνεις με την ταχύτητα και την ποσότητα θα σκάσει. Τα μπαλόνια πρέπει να τεντωθούν και να προσαρμοστούν καθώς αυξάνεται το σχήμα τους. Αν έχεις το λάθος μπαλόνι τότε ποτέ δεν θα γίνει αυτό που θέλεις άσχετα με πόση προσπάθεια το γεμίσεις.

 Δυστυχώς, οι περισσότερες γυναίκες δεν προσεγγίζουν τις καταστάσεις με τους άντρες με αυτόν τον τρόπο. Αντιθέτως, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, εμμένουν προκατειλημμένες σε μια ιδέα για το πώς πρέπει να είναι μία σχέση με έναν άντρα, αγνοώντας το σχήμα του “μπαλονιού”, και αργότερα αναρωτιούνται γιατί τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν.

Ονομάζω αυτή την προσέγγιση “Μου-Χρωστάει-Την-Τέλεια-Σχέση-Μου”. Είναι η περίπτωση όπου μία γυναίκα προσπαθεί για μία εξιδανικευμένη σχέση η οποία όμως δεν έχει καμιά σχέση με τον άντρα με τον οποίο τα έχει.

Τα ενδεικτικά γνωρίσματα της “Μου-Χρωστάει-Την-Τέλεια-Σχέση-Μου” προσέγγισης είναι τα εξής:

Υποθέτεις ότι όσα θέλεις είναι και όσα θέλει αυτός.  Όταν μια γυναίκα νιώθει μια εκπληκτική χημεία με έναν άντρα, υποθέτει ότι και αυτός θα θέλει τα ίδια πράγματα με αυτήν. Έπειτα οι υποθέσεις της γίνονται τόσο δυνατές που καταλήγουν σε πεποιθήσεις, οπότε κάθε τι που διαφέρει από την άποψη της είναι απαράδεκτο.

Κρύβεις ανείπωτες προσδοκίες. Οι γυναίκες συνήθως αρχίζουν μία σχέση με μια δυνατή ιδέα του τι θέλουν και πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Πολλές όμως γυναίκες δεν μοιράζονται τις προσδοκίες τους αυτές με τον άντρα επειδή δεν ξέρουν πώς να το κάνουν ή επειδή φοβούνται ότι θα τον τρομάξουν και θα φύγει.

Είναι καλό να έχεις ιδανικά, αλλά αν μια γυναίκα δεν κάνει γνωστό, με έναν λογικό τρόπο, αυτά που θέλει από έναν άντρα επειδή φοβάται ότι “θα τον τρομάξει και θα φύγει” και επειδή θέλει να αποφύγει όλες τις αρνητικές και αμυντικές συμπεριφορές του, τότε οι δυο τους θα προχωρούν στη σχέση με διαφορετικά επίπεδα προσδοκιών, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει ένα σωρό συγκρούσεις.

Σκέφτεσαι “αφοσίωση” πολύ σύντομα. Οι γυναίκες μπορεί να βλέπουν μία σχέση με έναν τρόπο που δεν είναι ίδιος με του άντρα. Συχνά μια γυναίκα καταλήγει σε μία σχέση στην οποία έχει αφοσιωθεί για να καταλάβει τελικά ότι ο άντρας δεν έχει επενδύσει συναισθηματικά, κάτι που κάνει τα πάντα μία επίπονη μάχη. Αν αφοσιωθείς πριν από αυτόν θα δημιουργήσεις πίεση, άγχος και ένταση που δεν πρέπει να υπάρχουν.

Ποντάρεις στις προοπτικές του. Κάποιες γυναίκες πιστεύουν κρυφά ότι ο άντρας με τον οποίο έχουν σχέση θα επιλέξει στο κοντινό μέλλον να αφοσιωθεί ακόμα και αν ο ίδιος λέει ότι δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο ή ότι αυτό δεν είναι κάτι που θέλει. Η γυναίκα πιστεύει ότι αφού έχουν τόσο δυνατή χημεία ο άντρας αναπόφευκτα θα θελήσει να κάνει σοβαρή σχέση μαζί της. Η γυναίκα συνεχίζει στη σχέση εξαιτίας των προοπτικών και των δυνατοτήτων του άντρα να είναι ο φίλος ή ο σύζυγος που θέλει.

Υπάρχει κάτι κοινό σε όλα τα γνωρίσματα της “Μου-Χρωστάει-Την-Τέλεια-Σχέση-Μου” προσέγγισης: οι πεποιθήσεις και οι πράξεις της γυναίκας έχουν να κάνουν με την δική της αντίληψη σχετικά με τη δυναμική και την βιωσιμότητα της σύνδεσης και των συναισθημάτων που έχει ο καθένας, κάτι που δεν ζυγίζει την αντίληψη και τη θέση του άντρα.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>