Ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο
Μια υγιεινή συνταγή και χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά! Ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα ή απλά προσέχουν!
Yλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
2 κρεμμύδια
1 σκόρδο
λίγο μαϊντανό
λίγο νεράκι
περίπου 5 κ.σ. βρώμη
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
Παρασκευή
- Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ στο νερό.
- Αλέθουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ρεβύθια και λίγο νεράκι.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλικομμένο , τη βρώμη, το αλάτι , το πιπέρι και το κάρυ.
- Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 5- 10 λεπτάκια.
- Πλάθουμε όπως τα μπιφτέκια (πλακουτσωτά) και μεταφέρουμε στο ταψί.
- Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. (μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε προσεκτικά!)