Σαλάτα με πικάντικα κεφτεδάκια από κολοκυθάκια και κινόα

Απριλίου 02, 2015

Περίπου 8-10 κεφτέδες για 2-4 σαλάτες

Τι θα χρειαστούμε:

1 κολοκυθάκι τριμμένο (περίπου 1,5 φλιτζάνι)

1 φλιτζάνι μαγειρεμένη quinoa (φροντίστε να ξεπλύνετε τη quinoa πριν το μαγείρεμα)

2 κουταλιές της σούπας τριμμένα αμύγδαλα

1 αυγό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο και τριμμένο

1 κ σ σπόρους chia (που έχουμε αφήσει για 20΄ στο νερό)

1 κ γ κάρυ σε σκόνη

1 κ γ πιπέρι καγιέν

1/2 κ γ πάπρικα

1/2 κ γ κύμινο

1/2 κ γ κουρκουμά

1 κ γ αλάτι της θάλασσας και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπεριού

σουσάμι

για το dressing (ανα σαλάτα)

1 κ σ φρέσκο χυμό λεμονιού

2 κ σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 σκελίδα λιωμένο σκόρδο

θαλασσινό αλάτι και πιπέρι

μαύρο σουσάμι

 

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το τριμμένο αμύγδαλο, το σουσάμι και τις νιφάδες dulse. Σιγά-σιγά προσθέτουμε ανακατεύοντας το τριμμένο αμύγδαλο μέχρι η υφή να γίνει λίγο κολλώδης και λιγότερο υγρή. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια μας και στη συνέχεια τα πανάρουμε στο σουσάμι.

Μπορούμε είτε να τα ψήσουμε σε ένα ταψί στο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο θα έχουμε ζεστάνει λίγο λάδι καρύδας ή βούτυρο γκί, αφήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.

Μόλις τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε σε μια πολύχρωμη σαλάτα από μαρούλι, μέντα, λάχανο, καρότο, τοματίνια, αβοκάντο και μια κουταλιά της σούπας λάχανο τουρσί . Ολοκληρώστε το πιάτο σας βάζοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα dressing και γαρνίρετε με μαύρο σουσάμι.

 

Απολαύστε!

bhavanayoga.com

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>