«Σιάτσου», το άγγιγμα της ζωής (Μέρος Β’)

Απριλίου 30, 2014

Γράφει η Πέγκυ Ζάρρου, Holistic Artist

image: www.nevermindthebuspass.com

Έχεις δίκιο αλλά δε σε ξεχασα! Οι «Νότες Ζωής» έλειψαν για λίγο καιρό από την Ελλάδα αναζητώντας νέα έμπνευση και εμπειρίες για να μοιραστούν μαζί σου και σ’ αυτό οφείλεται η μικρή μας καθυστέρηση. Χρόνια πολλά λοιπόν, Χριστός Ανέστη και ιδού η συνέχεια του άρθρου μας.

Πώς εφαρμόζεται το Σιάτσου

Το Σιάτσου εφαρμόζεται με το δεχόμενο ντυμένο με ελαφρά βαμβακερά ρούχα που καλύπτουν όλο το σώμα και ξαπλωμένο σε ένα ειδικό φουτόν (στρώμα) στο πάτωμα. Μην παραξενευτείς λοιπόν, όταν στην πρώτη συνεδρία ο θεραπευτής σού ζητήσει να ξαπλώσεις «κατάχαμα»!

Οι κύριες τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι διατάσεις, περιαγωγές, πίεση με τα δάχτυλα, τις παλάμες, τα γόνατα και τα πέλματα κατά μήκος του σώματος, βεντούζες με φωτιά, μόξα. Η συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα.

Πριν τη συνεδρία

Είναι σημαντικό ένα εκτενές ιστορικό του πελάτη. Ο θεραπευτής θα σου ζητήσει πολλές πληροφορίες για την ψυχοσωματική σου κατάσταση, πόνους, «ιατρικό» ιστορικό, ενοχλήσεις, συναισθήματα, διατροφικές συνήθειες, ίσως κοιτάξει τη γλώσσα σου, ίσως ακόμα σου πάρει και το σφυγμό. Μη θορυβηθείς, είναι μέσα στα πλαίσια μια καλής «διάγνωσης» για να διερευνήσει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και να σχεδιάσει το πλάνο της συνεδρίας.

Γιατί να επιλέξεις το Σιάτσου και ποιά τα οφέλη του

Το Σιάτσου προσεγγίζει τον άνθρωπο με μια ολιστική ματιά και δεν εστιάζεται μόνο σε συμπτώματα και παθολογικές καταστάσεις. Είναι πολύ αποτελεσματικό στη διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας και ένα υπέροχο μέσο πρόληψης και ευεξίας. Δε χρειάζεται να είσαι ασθενής. Δε χρειάζεται να «ονοματίσεις» την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Ωστόσο θα αναφέρω  επιγραμματικά μία γκάμα καταστάσεων που έχει ευεργετικά αποτελέσματα:

Μυικοί πόνοι – δυσκαμψία

Πόνοι στην πλάτη και τον αυχένα

Περιαρθρίτιδα

Τόνωση του δέρματος

Πονοκέφαλοι

Προεμμηνορρυσιακό Σύνδρομο ΠΕΣ, Αμηνόρροια, Δυσμηνόρροια

Πεπτικές διαταραχές

Κόπωση

Αϋπνία

Ινομυαλγία

Άγχος

Στρες

Θλίψη

Καταστάσεις που είναι αγνώστου αιτίας κ.ά.

Αντενδείξεις:

Καταστάσεις που αποφεύγουμε να εφαρμόζουμε Σιάτσου ή που περιορίζουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται είναι:  οστεοπόρωση, εγκυμοσύνη στα πρώτα στάδια, εγκαύματα, ανοιχτές πληγές, φλεβίτιδα, θρομβώσεις, εσωτερική αιμορραγία, κήλη δίσκου.

Διαβάζοντας το πρώτο και το δεύτερο μέρος αυτού του άρθρου, θεωρώ ότι έχεις μια καλή εικόνα για την υπέροχη αυτή τεχνική που ακούει στο όνομα Σιάτσου. Το σημαντικό όμως που θα ήθελα να κρατήσεις είναι ότι το Σιάτσου αποτελεί μία ολοκληρωμένη μέθοδο «θεραπευτικής» που συνδυάζει τις γνώσεις της Δυτικής και της Παραδοσιακής Ανατολικής Ιατρικής, εφαρμόζει μια ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου, διεισδύει σε επίπεδα ενεργειακής εξισορρόπησης, ανακουφίζει και προλαμβάνει, προσφέρει ευεξία και ανάταση σε σώμα, ψυχή και πνεύμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στην Ιλάειρα Μπουρατίνου (OM Center / Ευρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου) για την 20ετή εργασία και προσφορά της στην επαγγελματική εκπαίδευση της Κινέζικής Ιατρικής και του Σιάτσου στην Ελλάδα και τη σημαντική συμβολή της στην ανάπτυξη και αναγνώριση του Σιάτσου στη χώρα μας.

Διάβασε και το πρώτο μέρος:

 «Σιάτσου», το άγγιγμα της ζωής (Μέρος Α’)

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>