Σοκολατένια τρουφάκια
Aπό τις διαιτολόγους – διατροφολόγους, Διαμαντοπούλου Ελεάνα & Λέκκα Ελένη
Υλικά
1 πακέτο τριμμένη φρυγανιά
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 πακέτο σοκολάτα υγείας σε τρούφα
1 σφηνάκι λικέρ ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (εμείς χρησιμοποιήσαμε σιρόπι από γλυκό περγαμόντο)
1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ τη φρυγανιά, το κακάο, τη ζάχαρη, τα καρύδια και το νερό.
Σε ένα δεύτερο μπολ δίπλα μας έχουμε το λικέρ (εάν χρησιμοποιήσετε σιρόπι από γλυκό, αραιώνετε με ελάχιστο νεράκι) με το οποίο βρέχουμε τα χέρια μας κάθε φορά που πλάθουμε ένα μπαλάκι από το μείγμα μας.
Τέλος περνάμε από την τρούφα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Μέση διατροφική αξία ανά τεμάχιο: 65 θερμίδες, 11,2 γρ. υδατανθράκων, 1,5 γρ. πρωτεΐνης και 2,9 γρ. λίπους.
Με την Ελένη Λέκκα μπορείτε να επικοινωνείτε στο elenh.lekka@gmail.com
Με την Ελεάνα Διαμαντοπούλου μπορείτε να επικοινωνείτε στο ediamantopoulou@hotmail.com