Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι!

Σεπτεμβρίου 13, 2013

Υλικά

(Για 8 άτομα)

3/4 φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα

1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

1/2 φλιτζάνι στέβια(μπορείτε να τη βρείτε στη Health-boutique)

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού καφέ σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 φλιτζάνι γιαούρτι

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

 

Εκτέλεση

 

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη σκάλα  2.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αλεσμένα αμύγδαλα, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τον καφέ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αυγό, το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια.

4. Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά

5. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα τάρτας στρογγυλή 20 εκ. και ψήνουμε για 20-22 λεπτά στους 170 βαθμούς με αέρα στη σκάλα 2.

6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν κόψουμε κομμάτι.

 

Καλή απόλαυση!

 

Σημείωση: Το κέικ χωρίς αλεύρι δε θα δείτε να φουσκώνει και να παίρνει μορφή παραδοσιακού κέικ, αλλά θα μοιάζει περισσότερο με σοκολατόπιτα.

 


 



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>