Σούπα καρότο με κάρυ
Υλικά
1κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.γ. κάρυ σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι μέτριου μεγέθους κομμένο σε κύβους
2 κούπες ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνης μεσαίου μεγέθους
500 γραμμ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα
1 κούπα γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου
½κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κάρυ και το σκόρδο. Καβουρδίζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε έως ότου ροδίσουν.
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης ,τα καρότα και το ζωμό. Ανεβάζουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.
Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε αργά το γάλα καρύδας.
Βάζουμε ξανά το μείγμα στη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
*Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το καρότο με κολοκυθάκια και λίγες πατάτες.
Η σούπα μας είναι έτοιμη! Απολαύστε!
πηγή: Bhavana Yoga Center