Σούπα Μπρόκολο

Δεκεμβρίου 28, 2015


Συστατικά για 4 μερίδες:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή οργανικό λάδι καρύδας

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι γλυκό

1 φλοίδα φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

3 φλιτζάνια φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

3 φλιτζάνια σπανάκι ή λάχανο στον ατμό

Φρέσκο νερό, όσο χρειαστεί

Θαλασσινό αλάτι και πιπέρι, για γεύση

ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, κόλιαντρο, και δυόσμο από 2 κουταλιές της σούπας το καθένα

1 φλιτζάνι άπαχο γάλα καρύδας, ή περισσότερο, για γεύση

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

2. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το σπανάκι ή λάχανο. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τα λαχανικά. Δεν θέλουμε πολύ για να μην αραιώσει η σούπα μας.

3. Ανεβάζουμε τη φωτιά για να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας- γύρω στα 15 λεπτά.

4. Πρoσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόλιαντρο και δυόσμο. Προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση.

5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ για να πολτοποιήσουμε τη σούπα και να της δώσουμε μια κρεμώδης υφή.

6. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε απαλά λίγο ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε καρυκεύματα.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκα βότανα.

/bhavanayoga.com

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>