“Σπείρα της Θετικής Ενέργειας”: μία χοροθεραπευτική και ενοποιητική εμπειρία στο Alterscope

Μαρτίου 12, 2014

 

Κατά τη διάρκεια της διήμερης Έκθεσης Alterscope θα πραγματοποιηθούν δωρεάν διαλέξεις και σεμινάρια, μεταξύ των οποίων το InspireYourLife.gr προτείνει:

Η “Σπείρα της Θετικής Ενέργειας”,

μια χοροθεραπευτική πρόταση της Ιφιγένειας Τσαντίλη

Σάββατο, 15 Μαρτίου, 12:00

H “Σπείρα της Θετικής Ενέργειας”, είναι μια βιωματική εμπειρία και θεωρία βασισμένη στη Θεραπεία Gestalt και στη Θετική Ψυχολογία.

Η σπειροειδής κίνηση έχει θεραπευτικά αποτελέσματα, ενδυναμώνοντας τον άνθρωπο με θετική ενέργεια. Είναι εμπνευσμένη από το πανάρχαιο σύμβολο της σπείρας, τη θεωρία του Steven Hawking για τις μαύρες τρύπες και τη στροβιλιζόμενη κίνηση των Σούφι, με την οποία απελευθερώνεται ενέργεια από το συλλογικό ασυνείδητο.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στη βιωματική αυτή εμπειρία συγχρονίζονται με τη ροή και εναρμονίζονται με τους γνωστούς και άγνωστους νόμους του σύμπαντος.

Όταν ακολουθείς τη φυσική τάξη των πραγμάτων και μελετάς τα φαινόμενα έχεις βρει τη λύση του προβλήματος. Στη δημιουργία της “Σπείρας της Θετικής Ενέργειας” οδήγησε την Ιφιγένεια Τσαντίλη η ανάγκη για συσπείρωση των δυνάμεων όλων μας προς την επίτευξη κοινού στόχου. Ο μόνος τρόπος αντίστασης μας δείχνει η αστροφυσική, είναι να γίνουμε και εμείς όπως τα σωματίδια που έχουν θετική μάζα.

Ο Steven Hawking, εξέτασε τη στροβιλιζόμενη ενέργεια μικρών υποσωματιδίων από τον κόσμο της κβαντομηχανικής. Στη θεωρία του, Hawking Radiation, η ενέργεια αυτή συμπαρασύρει τα υποατομικά σωματίδια με την αρνητική μάζα στο κέντρο, προς τη μαύρη τρύπα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η μάζα της και τελικά να εξατμίζεται, ενώ αυτά με τη θετική μάζα εκτινάσσονται στο διάστημα ως ακτινοβόλα δύναμη.

Η “Σπείρα της Θετικής Ενέργειας” βασίζεται επίσης στο πανάρχαιο σύμβολο της σπειροειδούς καμπύλης την οποία μελέτησε ο Αρχιμήδης και περιέγραψε στο έργο του “Περί ελίκων”. Τη σπειροειδή κίνηση τη βλέπουμε παντού στη φύση. Από τα όστρακα έως τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Από την κίνηση του ηλεκτρονίου μέχρι την κίνηση του αίματος στο σώμα μας. Συνεπώς όπως και στο μακρόκοσμο, το Σύμπαν, έτσι και στο μικρόκοσμο, το σώμα μας, κυριαρχεί η σπειροειδής κίνηση.

Το ερέθισμα για να δημιουργήσω και να παρουσιάσω τη “Σπείρα της Θετικής Ενέργειας”, είναι η συνειδητοποίηση ότι αυτή η δίνη που δημιουργεί ζωή, εμπεριέχει τα πάντα. Η χοροθεραπευτική αυτή πρόταση αποτελεί και μια εμπειρία ενοποίησης.

Κατά τον Abraham H. Maslow, όταν το άτομο τείνει προς την αντίληψη της ενοποίησης και της ολοκλήρωσης του κόσμου, απομακρύνεται από τη διάσπαση και τις αντιθέσεις .

Ενισχύοντας το καλό μέσα μας και το όμορφο, συρρικνώνεται το αρνητικό,

όπως οι μαύρες τρύπες και αναδύεται η αυθεντικότητά μας ακτινοβόλα και δυνατή

για να περιπλανηθεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής!

Βιώνουμε την ολότητα, όλοι μαζί.

Η Ιφιγένεια Τσαντίλη είναι επικοινωνιολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές “Ψυχολογίας και ΜΜΕ” στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δημοσιογράφος – παρουσιάστρια τόσο στην ιδιωτική όσο και στην κρατική τηλεόραση. Έχει επίσης πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Καθηγήτριας Χορού από την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Μοριάνοβ.

Στο κρατικό κανάλι της Κύπρου (ΡΙΚ1) δημιούργησε και παρουσίαζε καθημερινά τη ζωντανή απογευματινή εκπομπή “’Ώρα Κύπρου” με θέματα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στο Mega, Alpha και στη ΝΕΤ σε καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ στις εκπομπές: “Μουσικό Καλειδοσκόπιο”, τα “20 Πρώτα Ελληνικά τραγούδια” και “Συνεικόνες” πήρε συνεντεύξεις από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Επίσης, ως πολιτιστικός συντάκτης των ειδήσεων πήρε συνεντεύξεις από διάσημους, φιλοσόφους και ψυχολόγους όπως: Ντεριντά, Αρβελέρ, Ρομιγί, Τσόπρα, Πατρίκιος, Χειμωνάς, Γιάλομ, Goodlander και πολλοί άλλοι. Σήμερα, ασχολείται με συνεντεύξεις καταξιωμένων προσωπικοτήτων της τέχνης, της επιστήμης και του πνεύματος και τις προβάλλει σε ξένα διαδικτυακά μέσα.

Πότε: Σάββατο 15-03, 12:00 μ.μ.

Που: “Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Αίθουσα ομιλίας: Αμφιθέατρο

Είσοδος: Δωρεάν (Η γενική είσοδος στην Έκθεση Alterscope είναι €3.00 για μία μέρα και €4.00 για δύο μέρες)

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ιφιγένεια Τσαντίλη,

Δημοσιογράφος-επικοινωνιολόγος, Μ.Sc. Ψυχολογίας και ΜΜΕ.

Ακαδημίας 84, Αθήνα 10678

 210-8043706 & 6946704777

 E-mail: ifigeniat7@gmail.com

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>