Συμβουλές για ξεκούραστα πόδια

Ιουλίου 10, 2014

www.plus.google.com

Συνήθως τα πόδια πρήζονται το καλοκαίρι επειδή τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται από τη ζέστη, με συνέπεια να αλλάζει ο μηχανισμός της επιστροφής του αίματος από τα κάτω άκρα προς την καρδιά- επιστροφή που γίνεται από τις φλέβες των ποδιών. Σημαντικό ρόλο μπορεί να παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ορθοστασία, ο καθιστικός τρόπος ζωής και οι ορμονικές διαταραχές.

Νέες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα προϊόντα με φυσικά φλαβονοειδή:

-μειώνουν κατά 65% το οίδημα των ποδιών μετά τις 12 εβδομάδες

-θεραπεύουν τα συμπτώματα της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας μειώνοντας σημαντικά (p<0,001) τα συμπτώματα (πόνος, οίδημα, βαριά πόδια) μετά τις 12 εβδομάδες

- βελτιώνουν κατά 84% τη μικροκυκλοφορία του αίματος μετά τις 6 εβδομάδες.

Τι μπορείτε να κάνετε:

-Να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή. Εντάξτε στη διατροφή σας το κόκκινο τσάι rooibos που περιέχει 50 φορές περισσότερα φλαβονοειδή από το πράσινο τσάι.

-Να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας. Το περπάτημα, είναι η καλύτερη άσκηση, καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Το ποδήλατο και το κολύμπι, είναι επίσης ιδανικές ασκήσεις για πόδια με φλεβικά προβλήματα.

-Να ξεκουράζετε τα πόδια σας, με κάθε ευκαιρία, υψώνοντας τα πάνω σε δυο μαξιλάρια.

-Να αποφεύγετε την ζέστη σε όλες της τις μορφές (σάουνα, χαμάμ, ηλιοθεραπεία), διότι ευνοεί το πρήξιμο στα πόδια.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>