“Συμμαχία των Πολιτισμών”, “Global Thinkers Forum” και Σύλλογος “ΕΛΠΙΔΑ”: σύμμαχοι για έναν καλύτερο κόσμο

Δεκεμβρίου 03, 2013

Επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ και της Πρόεδρου του “Global Thinkers Forum” στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”

Με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο και τα Βραβεία του Global Thinkers Forum (GTF) 2013 που διοργανώνονται σήμερα Τρίτη 3 αύριο Τετάρτη 4  Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της «Συμμαχίας των Πολιτισμών» του ΟΗΕ, κύριος Nassir Abdulaziz Al-Nasser, και η Πρόεδρος του  “Global Thinkers Forum” κυρία Ελισάβετ Φιλιππούλη, επισκέφτηκαν χθες την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τους υποδέχτηκε στο νοσοκομείο εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά και τιμή της για το ενδιαφέρον τους στο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Απευθυνόμενη στον κύριο Nassir Abdulaziz Al-Nasser, η κυρία Βαρδινογιάννη μεταξύ άλλων είπε: «…Σας υποδέχομαι εδώ ως έναν μεγάλο φίλο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και ως έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιράζομαι τα ίδια οράματα για το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου, ενός κόσμου ειρηνικού όπου ο διάλογος ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτισμούς θα είναι διαρκής και φιλικός… Υπηρετούμε και οι δυο τα Ηνωμένα Έθνη, από διαφορετικές βέβαια θέσεις αλλά με από την ίδια προοπτική και με κοινά οράματα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που κατάγεστε από το Κατάρ, μια χώρα με πλούσια ιστορία και λαμπρό μέλλον, και η οποία έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα. Με την Πρώτη Κυρία της χώρας σας, την Sheikha Moza, την οποία θαυμάζω για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στον κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα, με συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργαζόμαστε σε πολλά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της τελευταίας επίσκεψής μου στο Κατάρ με την ευκαιρία του Διεθνούς  Εκπαιδευτικού Συνεδρίου WISE για τη «Δια βίου μάθηση», συμφωνήσαμε στο μέλλον να συνεργαστούμε για την αδελφοποίηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου SIDRA που χτίζεται τώρα στο Κατάρ, με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων…».

Η κυρία Βαρδινογιάννη, απευθυνόμενη στην κυρία Φιλιππούλη συνέχισε: «Θα ήθελα να σε συγχαρώ για την σπουδαία αποστολή σου και για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους σημερινούς και μελλοντικούς ηγέτες του κόσμου πάνω σε θέματα διοικητικά και κοινωνικά και στις μελλοντικές τους προοπτικές. Κάνεις υπερήφανη την Ελλάδα και ελπίζω οι προσπάθειές σου να ευοδωθούν και να καρποφορήσουν…».

Τόσο ο κύριος Nassir Abdulaziz Al-Nasser όσο και η κυρία Φιλιππούλη εξέφρασαν το μεγάλο θαυμασμό τους για το έργο του νοσοκομείου «Ελπίδα» αναγνωρίζοντάς το ως λαμπρό παράδειγμα φιλανθρωπίας και έδειξαν θερμά το ενδιαφέρον τους για συνεργασία και στήριξή του στο μέλλον.

Σχετικά με το  “Global Thinkers Forum”

Πρόκειται για ένα διεθνή οργανισμό που σκοπό έχει να αναζητήσει και να προωθήσει νέες καινοτόμες  ιδέες στους τομείς της Διοίκησης, των Επιχειρήσεων, της Τεχνολογίας, της Κοινωνίας και των Τεχνών και να προβάλει προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο που υπηρετούν τους ίδιους σκοπούς. Φέτος το θέμα του φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα -πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στην Ιορδανία- είναι «Ηγεσία & Συνεργασία». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Global Thinkers Forum που λαμβάνει χώρα 3 και 4 Δεκεμβρίου 2013 επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.globalthinkersforum.org.

Η «Συμμαχία των Πολιτισμών»

Είναι η οργάνωση που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με στόχο τη βελτίωση της κατανόησης και την ανάπτυξη των συνεργασιών και σχέσεων ανάμεσα σε έθνη και λαούς με διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες. Ιδρύθηκε το 2005 με πρωτοβουλία της Ισπανίας και της Τουρκίας και αποτελεί μια γέφυρα συμφιλίωσης και συνεννόησης ανάμεσα σε λαούς και οργανώσεις Ανατολής και Δύσης, μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη διαλόγου ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και παίζει έναν καταλυτικό ρόλο στον κατευνασμό των εντάσεων ανάμεσα σε έθνη με διαφορετικά «πιστεύω».

 

 

 

 

 

 

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;