Σχέσεις: Έχω επιλέξει τον κατάλληλο σύντροφο;

Ιανουαρίου 14, 2014

www.plus.google.com

Κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου, μια γυναίκα ρώτησε, ” Πώς μπορώ να ξέρω αν είμαι με το σωστό άτομο; “

Ο ομιλητής παρατήρησε ότι καθόταν ένας άντρας δίπλα της και έτσι ρώτησε «Εξαρτάται. Είναι ο σύντροφός σας; ” Με κάθε σοβαρότητα, εκείνη απάντησε “Πώς το ξέρεις; “

Η απάντηση βρίσκετε παρακάτω.

Κάθε σχέση έχει ένα κύκλο…

Στην αρχή θα είσαι τόσο ερωτευμένος που θα ανυπομονείς για ένα τηλεφώνημα, για ένα άγγιγμα και θα σου αρέσουν όλα. Το να αγαπήσεις αυτό το άτομο δε θα είναι δύσκολο, αντίθετα θα είναι φυσικό επόμενο.

Η αγάπη είναι μια παθητική και αυθόρμητη εμπειρία. Αλλά μετά από μερικούς μήνες ή χρόνια, η ευφορία της αγάπης εξασθενίζει. Είναι στο φυσικό κύκλο κάθε σχέσης.

Αργά αλλά σταθερά, οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται ενοχλητικές (αν γίνονται τηλεφωνικές κλήσεις), το άγγιγμα δεν είναι το ίδιο ευπρόσδεκτο (όταν αυτό συμβαίνει), και ό,τι σας άρεσε στην αρχή και ήταν χαριτωμένο τώρα αρχίζει και σας εκνευρίζει. Τα συμπτώματα σε αυτό στάδιο ποικίλλουν σε κάθε σχέση. Θα παρατηρήσετε μια δραματική διαφορά μεταξύ του αρχικού σταδίου, όταν ήσασταν ερωτευμένος και του τωρινού που έχετε θυμό.

Σε αυτό το σημείο, εσείς ή ο / η σύντροφός σας μπορεί να αρχίσει να αναρωτιέται, “Είμαι με το σωστό άτομο;” Και ίσως να ξεκινήσετε να αναζητάτε και να επιθυμείτε  την ευφορία της αγάπης που είχατε στην αρχή για κάποιον άλλον. Τότε είναι που η σχέση καταρρέει.

Το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση δεν είναι να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο αλλά να μάθετε να αγαπάτε τον σύντροφό σας. Οι περισσότεροι κατηγορούν τους συντρόφους τους για τη δυστυχία τους και προσπαθούν να βρουν αλλού να εκπληρώσουν τα θέλω τους. Αυτή η αναζήτηση έρχεται με διάφορους τρόπους και εντάσεις.

Η απιστία είναι η πιο συχνή, αλλά μερικές φορές κάποιος μπορεί να στραφεί  σε ένα χόμπι, μία εργασία, μία φιλία, στην υπερβολική τηλεόραση ή και σε διάφορες καταχρηστικές ουσίες. Η λύση όμως δε βρίσκετε έξω από τη σχέση σας, αλλά μέσα στη σχέση. Δεν αναφερόμαστε στο ότι μπορείτε να ερωτευθείτε κάποιον άλλον -θα μπορούσατε βέβαια και προσωρινά θα αισθανόσασταν καλύτερα-, αλλά θα ήσασταν στην ίδια κατάσταση λίγα χρόνια αργότερα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο εξής:

Το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση δεν είναι να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο αλλά να μάθετε να αγαπάτε το σύντροφο που έχετε επιλέξει.

Το να διατηρήσετε την αγάπη στη σχέση σας δεν είναι μία παθητική ή αυθόρμητη εμπειρία.  Θα πρέπει να εργάζεστε κάθε μέρα για να τη διατηρήσετε, θέλει χρόνο, προσπάθεια, ενέργεια και το πιο σημαντικό απαιτεί σοφία. Θα πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε για να λειτουργήσει σωστά και να μάθετε να μην κάνετε κανένα λάθος σε αυτό.

Η αγάπη δεν είναι ένα μυστήριο. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε (με ή χωρίς το σύντροφό σας),  ακριβώς όπως υπάρχουν οι φυσικοί νόμοι του σύμπαντος (όπως η βαρύτητα), έτσι υπάρχουν και νόμοι για τις σχέσεις. Εάν ξέρετε πώς να εφαρμόσετε αυτούς τους νόμους, τα αποτελέσματα είναι προβλέψιμα.

Η αγάπη επομένως, είναι μια «απόφαση». Δεν είναι μόνο ένα συναίσθημα.

Να θυμάστε πάντα αυτό: Ο Θεός -ό,τι ονομάζει ο καθένας Θεό- καθορίζει ποιος μπαίνει στη ζωή μας. Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε ποιον θα αφήσουμε να φύγει, ποιόν να μείνει και ποιον θα αρνηθούμε να αφήσετε να φύγει.

 

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;