“Σύμπαν και Ήχος”: Μουσικός διαλογισμός με τους μοναδικούς ήχους της Απολλώνειας Λύρας

Μαρτίου 11, 2014

 


Κατά τη διάρκεια της διήμερης Έκθεσης Alterscope θα πραγματοποιηθούν δωρεάν διαλέξεις και σεμινάρια, μεταξύ των οποίων το InspireYourLife.gr προτείνει:

«Σύμπαν και Ήχος»

Ομιλητής: Καραβασίλης Μιχάλης

Σάββατο, 15 Μαρτίου, 10:00 π.μ.

Ο ήχος είναι ένα ουράνιο δημιούργημα, μακρινό και πανάρχαιο. Ανήκει στην πρωταρχική περίοδο της δημιουργίας του σύμπαντος, είναι το πρωταρχικό ενεργειακό πεδίο που ενεργοποιεί την ύλη του σύμπαντος, με φως και ζωή, η πρώτη ζώσα ενέργεια που καταγράφηκε στη μνήμη της ύλης και του D.N.A. του σύμπαντος κόσμου.

Αυτή η ζώσα ενέργεια υπάρχει παντού στο ζωντανό και ενεργοποιημένο σύμπαν. Με την ταλάντωση του ο ήχος, χαρίζει την αναντικατάστατη αρμονία της συνεχούς ροής και της αιωνιότητας των οργανισμών, των σωμάτων, του μεταβαλλόμενου ενεργού σύμπαντος, ατομικά και ομαδικά.

Στο ανθρώπινο D.N.A., υπάρχει αυτή η πρωταρχική και πανάρχαια καταγραφή της αρμονικής δόνησης, της συνεχούς ροής και της αιωνιότητας. Αυτές οι συγκεκριμένες συχνότητες, προστατεύουν την ψυχική και τη σωματική Υγεία των ανθρώπων, βρίσκονται καταγεγραμμένες στο κύτταρο και είναι συμβατές στο D.N.A., αναγνωρίσιμες ως φυσικές συμπαντικές συχνότητες και όχι ως τεχνικές. Οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται σήμερα, σε όλες τις  πολιτισμένες περιοχές  του πλανήτη, είναι τεχνητές και μη αναγνωρίσιμες από το κύτταρο και το D.N.A. μας.

Η οικογένεια των συχνοτήτων στις οποίες συντονίζεται το σύμπαν, ανήκει  στην πέμπτη αρμονική του  συμπαντικού αρμονικού πίνακα. Αυτή την οικογένεια των συχνοτήτων την χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα, στα Ασκληπιεία, στην εκπαίδευση στα θέατρα και γενικότερα σε κάθε μουσική φόρμα.

Από τον 17ο αιώνα περίπου, σταδιακά, άρχισε η κατάργηση της φυσικής συχνότητας στην οποία συντονίζεται το σύμπαν και αντικαταστάθηκε με μια νέα κατασκευασμένη συχνότητα, μη συμβατή με το συντονισμό και την αρμονία του σύμπαντος και κατ’ επέκταση μη συμβατή με το D.NA. των ανθρώπων, των ζώων, των πουλιών και της ίδιας της Γής.

Ο Μιχάλης Καραβασίλης, στο κέντρο έρευνας και μελετών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ» που ίδρυσε το 1983, κατάφερε να επαναφέρει σε λειτουργία τον Ουράνιο ήχο και Φώς, δηλαδή τη φυσική συχνότητα στην οποία συντονίζεται το σύμπαν.

Κατασκεύασε ειδικά μουσικά όργανα, από  το απώτατο παρελθόν, που τα χρησιμοποιούσαν στα Ασκληπιεία για θεραπευτικούς σκοπούς. Με αυτό τον τρόπο, εναρμονίζει πάλι σήμερα, όπως τον παλαιό καλό καιρό, το κύτταρο, τους νευρώνες του εγκεφάλου και γενικότερα το D.N.A., για μία Υγιή, καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή.

Ο Μιχάλης Καραβασίλης, μετά τις μουσικές σπουδές του στην Ελλάδα και την Αμερική, ίδρυσε τον «Απολλώνιο», το ερευνητικό κέντρο αρχαίας Ελληνικής μουσικής και μουσικών οργάνων και ξεκίνησε έρευνες στην αρχαία Ελληνική γραμματεία και σε αρχαιολογικούς χώρους. Κατασκεύασε μια σειρά αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, εφαρμόζοντας  τους μαθηματικούς τύπους του Πυθαγόρα και άλλων σημαντικών φιλοσόφων και δημιούργησε 8 μουσικά έργα με Ασκληπιειακή θεραπευτική μουσική. Δίνει παραστάσεις αρχαίας ελληνικής μουσικής με αρχαία μουσικά όργανα και παραδίδει σεμινάρια.

Μουσικός Δημιουργός, Ερευνητής, Πρόεδρος του Κέντρου έρευνας & μελετών αρχαίας Ελληνικής Μουσικής & Μουσικών Οργάνων «Απολλώνιος».

Πότε: Σάββατο 15-03, 10:00 μ.μ.

Που: “Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Αίθουσα ομιλίας: Αμφιθέατρο

Είσοδος: Δωρεάν (Η γενική είσοδος στην Έκθεση Alterscope είναι €3.00 για μία μέρα και €4.00 για δύο μέρες)

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>