Inspire Your Soul

Μαΐου 15, 2014

- Έχεις σκεφτεί πως η ανθρώπινη λαχτάρα για μάθηση και βιώματα είναι αυτή που μας εξέλιξε ως είδος;

- Σκεφθήκατε ποτέ ότι ο λόγος που δε βιώνουμε σήμερα αυτά που επιθυμούμε μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι αγνοούμε τα πραγματικά μας ενδιαφέροντα;

Η Ψυχή (ή αλλιώς το Πνεύμα) είναι το εμψυχωτικό στοιχείο που εμφυσά τη ζωή στο φυσικό οργανισμό, σε αντίθεση με τα υλικά του συστατικά. Είναι η πνοή της ζωής. Είναι αυτή που μας κάνει ολοκληρωμένα όντα διανοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Από τον πρωτόγονο άνθρωπο μέχρι σήμερα, η επιθυμία μας να βρούμε νόημα και αξία σε κάθε μας εμπειρία συνέβαλλαν στη δημιουργία της φαντασίας, τη δόμηση της γλώσσας και την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Στο InspireYourLife όταν λέμε Mind αναφερόμαστε στο διανοητικό κομμάτι του εγκεφάλου. Είναι αυτό με το οποίο λειτουργούμε συνειδητά, θέτουμε στόχους, λύνουμε θέματα λογικής ή στρατηγικής.

Όταν λέμε Soul Spirit) αναφερόμαστε στο πνεύμα, στην ψυχή ή αλλιώς στον ανώτερο εαυτό μας. Πρόκειται για το υποσυνείδητο κομμάτι του εγκεφάλου, το οποίο δεν υπόκειται στη λογική. Είναι αυτό με το οποίο αντιμετωπίζουμε θέματα ουσίας και αξίας. Είναι αυτό το οποίο μας κάνει ευέλικτους, αυθόρμητους, μας κάνει να αναρωτηθούμε «Γιατί αξίζει τον κόπο να κάνω κάτι που δε με ευχαριστεί;» και μας ωθεί να δράσουμε ενάντια στη συμβατικότητα.

Η πνευματική μας υπόσταση είναι αυτή που διαμορφώνει τις αξίες μας, μας κινητοποιεί να δημιουργούμε και να αναζητούμε μεγαλύτερο βάθος και αξία σε ό,τι κάνουμε. Μας προσφέρει μια αίσθηση ηθικής, μια διορατικότητα και μας ωθεί στην άρνηση να βλάψουμε τους άλλους. Το πνεύμα μας είναι αυτό που μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα ολιστικά και να εμπνεόμαστε από οράματα και ιδανικά.

Ενώ το μυαλό μας για να αναπτυχθεί μπορεί να ακολουθήσει συγκεκριμένες μεθόδους (βλ. Inspire Your Mind), η ανάπτυξη του πνεύματός μας δε συνίσταται σε συγκεκριμένες δραστηριότητες. Μπορεί να είναι η προσευχή ή ο διαλογισμός, αλλά μπορεί να είναι και η μαγειρική, η εργασία μας, ο έρωτας ή απλά το να πιούμε ένα ποτήρι νερό. Αρκεί η δραστηριότητα αυτή να ξεκινά από ένα συνειδητό πάθος, από τα βαθύτερα κίνητρα και τις αξίες της ζωής.

Γιατί λοιπόν “Inspire your Soul”;

Η ψυχή μας, μέσω του υποσυνείδητου νου ως ένας «καλοπροαίρετος ξένος» φέρνει στην αγκαλιά μας μόνο τα πιο ώριμα αποτελέσματα της νοητικής διαδικασίας.

Η ευκολία και η τελειότητα εξαρτώνται εξ’ ολοκλήρου από το βαθμό στον οποίο παύουμε να εξαρτόμαστε από τη συνειδητή σκέψη.

Στην στήλη Inspire your Soul μπορείς να βρεις:

  • Θέματα που διευρύνουν την πνευματική μας υπόσταση και βοηθούν στο να ανακαλύψουμε τα βαθύτερα κίνητρά μας
  • Στάσεις ζωής που μπορούν να φέρουν αρμονία και ισορροπία στη ζωή μας
  • Φυσικούς τρόπους που ξεμπλοκάρουν τα ενεργειακά μας κέντρα και οδηγούν σε μία ισορροπημένη συναισθηματική κατάσταση.

Πόσο εύκολη είναι η αφύπνιση του πνεύματος σε έναν πολιτισμό που βρίσκεται σε πνευματικό λήθαργο και διακρίνεται για τον υλισμό, το συμφέρον, τον εγωκεντρισμό και την έλλειψη ουσίας στα πράγματα;

Μέσα στον καθένα μας υπάρχει ένας ενδότερος εαυτός με πίστη, ιδανικά και οράματα και αποτελεί ό, τι αυθεντικότερο έχουμε. Είναι στο χέρι μας αν θα μπούμε στη διαδικασία να τον ανακαλύψουμε ή θα τον αφήσουμε καθηλωμένο ζώντας με τις ανάγκες και τις επιθυμίες άλλων.

Η απελευθέρωση αυτή του εαυτού αρκεί, για να θέσει τις βάσεις αφύπνισης μιας ολόκληρης κοινωνίας

«Όποιος δεν εννοεί τίποτα (και δε νιώθει πια τίποτα) αυτός δε ζει»

Graciàn

Διαβάστε μέσα από τα άρθρα του Inspireyourlife.gr πώς μπορείτε να αρχίσετε να αποκτάτε συνείδηση της πνευματικής σας υπόστασης και να δίνετε στη ζωή και τα πράγματα γύρω σας περισσότερο νόημα και αξία.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>