«Ταξίδι από τη γη στο ανθρώπινο δέρμα»

Ιανουαρίου 27, 2016Την επιστήμη της αξιοποίησης προϊόντων από την ελληνική φύση στα καλλυντικά, πραγματεύεται η επόμενη ομιλία του καινοτόμου θεσμού CAFE SCIENTIFIQUE.
Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουρίου, με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Γαρδίκη, Διευθυντή Επιστημονικών Υποθέσεων της εταιρείας Apivita.
Τι είναι φύση; Τι είναι φυσικό προϊόν; Τι είναι βιολογικό προϊόν; Είναι τα φυσικά προϊόντα ασφαλή και αποτελεσματικά; Ποια η ιδιαιτερότητα της ελληνικής φύσης; Πώς από ένα φυτό προκύπτει ένα φυσικό καλλυντικό; Ποια η επίπτωσή του στο ανθρώπινο δέρμα; Πώς η κοσμητολογία μετατράπηκε από τέχνη σε επιστήμη;
Αυτά και άλλα ερωτήματα παρατίθενται και συζητιούνται στο περιπετειώδες ταξίδι των φυσικών συστατικών από τη γη στο ανθρώπινο δέρμα με όχημα τη βιολογία, τη φυσική, τη χημεία και τη φαντασία.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Γαρδίκης σπούδασε Φαρμακευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιομηχανική Φαρμακευτική και Διδακτορικό στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Έχει μετεκπαιδευτεί στο CNRS της Grenoble, στο Universita degli studi του Μιλάνο, στο Universidad Complutense της Μαδρίτης, στο University of Lodz της Πολωνίας και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Αθήνας. Εργάζεται ως Διευθυντής Επιστημονικών Υποθέσεων στην Εταιρεία APIVITA.
Υπενθυμίζεται ότι το CAFE SCIENTIFIQUE είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που προσφέρει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>