Τα οφέλη της restorative Yoga

Νοεμβρίου 05, 2014

Όταν η ζωή τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, το μυαλό πολλές φορές παρασέρνεται μαζί της…

Η restorative yoga, είναι μία ήπια τάξη που μας βοηθά να διατηρήσουμε την ψυχική και σωματική μας ισορροπία, εξισορροπώντας το στρες και το άγχος μέσω επιλεγμένων στάσεων (asanas).

Μπορούμε να παραμείνουμε στις θέσεις (asanas) αυτές μέχρι και 15 λεπτά, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια, μπλοκ, κουβέρτες κλπ, τα οποία υποβοηθούν το σώμα, για να επιτύχουμε βαθιά διάταση των μυών και των συνδετικών ιστών.

Οι πιο σημαντικοί λόγοι να ακολουθήσουμε τη θεραπευτική πρακτική της γιόγκα είναι:

Ενίσχυση της ευλυγισίας. Η restorative yoga δεν είναι μια τάξη με τελικό στόχο απλά ένα καλό stretching. Είναι μία πρακτική στην οποία καλούμαστε να ανακαλύψουμε τι αλλαγές μπορούμε να βιώσουμε, όταν απελευθερώσουμε την ένταση που συνήθως κρατάμε στο σώμα μας.

Απολαμβάνουμε τα οφέλη της πλήρης και βαθειάς διάτασης. Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι για να έχουμε σωματικά οφέλη πρέπει να “δουλέψουμε” σκληρά. Η ενεργητική πρακτική στην γιόγκα είναι όντως υπέροχη, αλλά σκεφτείτε πόσο μπορούμε να μείνουμε σε μια έντονη διάταση χωρίς να αισθανθούμε ότι οι μύες μας καίνε! Asanas με υποστήριξη στις οποίες μπορούμε να παραμείνουμε για παρατεταμένη διάρκεια, βοηθάν το σώμα να συμμετέχει πλήρως και να μαλακώνει.

Μαθαίνουμε που συσσωρεύουμε το άγχος μας. Οι restorative asanas μας δίνουν την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ένταση που κρατάει το σώμα μας και κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, να μπορέσουμε να μειώσουμε το στρες και την ένταση.

- Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθιστώντας το πιο δυνατό απέναντι σε κρυολογήματα και ιούς.

- Εξισορρόπηση της λειτουργίας του νευρικού μας συστήματος, ομαλοποίηση της ροής της ενέργειας στα όργανά μας και ανανέωση των ιστών.

- Το μυαλό μαθαίνει να ησυχάζει. Μέσω της restorative yoga, καλλιεργούμε την υπομονή και εστιάζουμε στην απελευθέρωση του νου.

Θεραπεύει τον συναισθηματικό πόνο. Ακριβώς όπως φροντίζουμε να αποκαταστήσουμε την σωματική δύναμη μετά από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό, έτσι μπορούμε να θεραπεύσουμε και να φροντίσουμε τα συναισθηματικά τραύματα μέσω της θεραπευτικής πρακτικής στην γιόγκα.

Ακολουθεί και συμπληρώνει τη πρακτική του διαλογισμού. Η Restorative yoga αποτελεί μία σημαντική γέφυρα μεταξύ των πιο δυναμικών asanas και του διαλογισμού. Μπορεί να αισθανθείτε ευάλωτοι ή και συναισθηματικά ανήσυχοι κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας στην Restorative yoga. Mην σας φοβίσει αυτό, καθώς είναι και το πιο μαγικό και θεραπευτικό μέρος της διαδικασίας!!

Φορώντας μια μάσκα ματιών, τυλίγοντας γύρω σας μια κουβέρτα ή κρατώντας τα πόδια σας ψηλά επάνω στον τοίχο για μερικά λεπτά, μπορείτε να χαλαρώσετε, να διώξετε την ένταση αυτή. Μερικές στάσεις βοηθούν περισσότερο τη καρδιά, άλλες τους πνεύμονες, άλλες προάγουν την αποτοξίνωση και κάνουν μασάζ στα εσωτερικά μας όργανα… όλα είναι θεραπευτικά και βελτιώνουν τη ζωή μας, όταν ασκούμαστε τακτικά… Ελάτε να γνωρίσετε αυτήν την μοναδική πρακτική και απολαύστε τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει.

Πηγή: bhavanayoga.com

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>