Τα 6 μυστικά των επιτυχημένων ανθρώπων

Νοεμβρίου 03, 2014

 

image:www.linkedin.com

Τι είναι αυτό που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε επιτυχημένους και μη; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι έξυπνες αποφάσεις μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο στην επιτυχία ενώ και ο τρόπος που οι επιτυχημένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και ο τρόπος που σκέφτονται διαφέρει από των υπολοίπων. 

1.Δικτύωση: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πώς να δικτυωθούν στο επαγγελματικό και το κοινωνικό τους περιβάλλον. Η ισορροπία ανάμεσα στα επαγγελματικά ενδιαφέροντα και τις διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες στρατηγικής για να πετύχετε τους στόχους σας.

2.Ξεκινούν με ταπεινότητα: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν αναβάλουν, αλλάζουν ή αφήνουν τα σχέδιά τους. Ξεκινούν με ταπεινότητα γνωρίζοντας ότι όλοι ξεκινούν από χαμηλά, ενώ δεν ‘διαφημίζουν’ το νέο τους project υπερβολικά πριν να είναι σίγουροι για την επιτυχία τους.

3. Αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις: Ο ανταγωνισμός δεν φοβίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους. Κάθε πρόκληση τους κάνει πιο δυνατούς και τους δίνει τη δυαντότητα να γίνουν καλύτεροι.

4. Έχουν ιδέες: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν ιδέες και δεν τις μοιράζονται με κανέναν παρά μόνο όταν την έχουν χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσουν ένα επιτυχημένο project.

5. Είναι κοινωνικοί: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι κοινωνικοί χωρίς όμως να είναι υπερβολικοί στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν. Πάντα φέρονται στους άλλους με σεβασμό και δείχνουν την εκτίμησή τους.

6. Σέβονται τους υπαλλήλους τους: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταφέρνουν να παραμείνουν επιτυχημένοι διαχειρίζοντας σωστά τους υπαλλήλους τους και τους συνεργάτες τους. Ο σεβασμός και η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί της επιτυχίας τους.

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>