Τι κάνουν κάποιοι άνθρωποι και είναι ευτυχισμένοι;

Αυγούστου 19, 2015

Δοκιμάστε μερικές σίγουρες συνταγές ευτυχίας και προσπαθήστε να γίνετε κι εσείς ευτυχείς.

1. Βρίσκουν την καλή πλευρά του εαυτού τους

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν οι γυναίκες που πήραν υψηλή βαθμολογία στα ψυχολογικά τεστ για την ευτυχία ήταν συνειδητά δραστήριες στη ζωή τους επιδιώκοντας την αυτοδύναμη πνευματική ανάπτυξη, είχαν φυσιολογικό βάρος, κοιμόνταν καλύτερα, είχαν λιγότερο στρες και διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο καρδιοπαθειών. Η προσπάθεια να μάθεις και να συνειδητοποιήσεις τις καλές πλευρές του εαυτού σου ονομάζεται προσωπική ανάπτυξη και αποτελεί την κεντρική έννοια της ευτυχίας. Περιλαμβάνει διαρκώς καινούριες προκλήσεις και την ολοκλήρωση της αίσθησης σκοπού στη ζωή.

2. Κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί

Σε μια πρόσφατη μελέτη, ζητήθηκε από 900 εργαζόμενες γυναίκες να γράψουν οτιδήποτε είχαν κάνει την προηγούμενη μέρα. Στη συνέχεια, έκαναν ανασκόπηση στα ημερολόγιά τους και αποτίμησαν πώς ένιωθαν σε κάθε σημείο. Όταν οι γυναίκες είδαν πόσο χρόνο ξόδευαν σε δραστηριότητες που δεν τους άρεσαν, μερικές δάκρυσαν. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι η ευτυχία είναι κάτι που μπορούσαν να σχεδιάζουν και να ελέγχουν. Μετατοπίστε έστω και μια ώρα της μέρας σας από μια δραστηριότητα που σιχαίνεστε σε κάποια που να σας αρέσει και θα δείτε σημαντική βελτίωση στη συνολική σας ευτυχία. Η ανάληψη δράσης είναι το μυστικό.

3. Αποφεύγουν τα “αν

Αν είχα καλύτερη δουλειά, αν έχανα βάρος, αν… η ζωή θα ήταν τέλεια. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν απατώνται από τέτοιο τρόπο σκέψης. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι είμαστε εκπληκτικά κακοί στο να προβλέπουμε τι θα μας κάνει ευτυχισμένους.Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γεμίζουν τη ζωή τους με πρωτοτυπία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι απλώς δοκιμάζουν μια καινούρια δραστηριότητα ή προσθέτουν κάτι σε μια παλιά.

4. Αφιερώνουν χρόνο στους καλύτερούς τους φίλους

Το όφελος του καλύτερου φίλου δεν έρχεται απαραίτητα μόνο από την εμβάθυνση σε σημαντικές συζητήσεις. Μια από τις πιο ουσιώδεις απολαύσεις της στενής φιλίας είναι η απλή συντροφιά, να πηγαίνετε για ψώνια ή να πηγαίνετε σινεμά.

5. Επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι ευτυχισμένοι

Όσο κι αν όλοι νομίζουμε ότι το θέλουμε, πολλοί από εμάς είμαστε πεπεισμένοι βαθιά μέσα μας ότι δεν είναι σωστό να είμαστε ευτυχισμένοι. Είτε η πεποίθηση αυτή προέρχεται από τη θρησκεία, την κουλτούρα ή την οικογένεια συνήθως μας κάνει να νιώθουμε ένοχοι όταν περνάμε καλά. Γι’ αυτό εκτιμήστε κάθε ώρα που περνάτε καλά χωρίς να ανησυχείτε ότι μπορεί κάτι να σας συμβεί (όπως λέει και ο λαός μας: μπας σε καλό μας….).

Το μυστικό

Βοηθήστε τους άλλους. Υπάρχουν σαφείς έρευνες που δείχνουν ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ανοιχτοί στο να βοηθήσουν τους άλλους. Επίσης, γίνονται καλοί σύζυγοι και γονείς.

http://www.psixologikosfaros.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>