Το αιθέριο έλαιο θυμαριού σκοτώνει το 98% των κυττάρων του καρκίνου του μαστού

Δεκεμβρίου 08, 2014

Τα αιθέρια έλαια έχουν γίνει πολύ διάσημα τα τελευταία χρόνια για τα σημαντικότατα οφέλη που συγκεντρώνουν για την υγεία μας. Τα αιθέρια έλαια αποτελούν έναν φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση του στρες, του πόνου, την βελτίωση της διάθεσης και της καταπολέμησης των λοιμώξεων.

Τα θεραπευτικά αιθέρια έλαια αποστάζονται από τους φλοιούς, τα άνθη ή τα φύλλα ενός φυτού και μπορούν να παράσχουν σωματικά και ψυχολογικά οφέλη. Ο Ιπποκράτης, που είναι σήμερα γνωστός και ως ο πατέρας της «Δυτικής Ιατρικής» είχε σημειώσει τις θεραπευτικές χρήσεις του θυμαριού για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών ασθενειών και παθήσεων.

Το αιθέριο έλαιο θυμαριού είναι ένα από τα ισχυρότερα γνωστά αντιοξειδωτικά. Το θυμάρι ενισχύει το ανοσοποιητικό, το αναπνευστικό, το πεπτικό, το νευρικό και άλλα συστήματα του οργανισμού. Τα αιθέρια έλαια του θυμαριού περιέχουν μεγάλες ποσότητες θυμόλης. Η θυμόλη είναι ένα από τα φυσικά στοιχεία που είναι γνωστά ως βιοκτόνα. Τα βιοκτόνα είναι ουσίες που μπορούν να καταστρέψουν τους βλαβερούς οργανισμούς.

Όμως ταυτόχρονα, τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και ως μια αντι-καρκινική θεραπεία.

Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού έχει δειχθεί ότι καταστρέφει ως και το 97 τοις εκατό των κυττάρων του καρκίνου του μαστού

Το θυμάρι προέρχεται από τη Μεσόγειο και χρησιμοποιούταν συχνότατα στην Αρχαία Ελλάδα. Το θυμάρι χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα, και θα πρέπει να το συμπεριλαμβάνουμε συχνά ως συστατικό για να απολαμβάνουμε τα θεραπευτικά του οφέλη.

Ερευνητές – ογκολόγοι στο Πανεπιστήμιο Celal Bayar στην Τουρκία πραγματοποίησαν μελέτη για να καθορίσουν την επίδραση που ενδέχεται να έχει το Άγριο Θυμάρι (Thymus serpyllum) στη δραστηριότητα του καρκίνου του μαστού.

Όπως δημοσίευσαν σχετικά στο επιστημονικό έντυπο Nutrition and Cancer , το Άγριο Θυμάρι προκάλεσε τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού βρέθηκε ότι σκοτώνει το 98% των ανθρώπινων κυττάρων του καρκίνου του μαστού (MCF-7) σε συνθήκες in vitro έπειτα από 72 ώρες θεραπείας. Και αυτό σε συγκέντρωση μόλις 0,05% (σε συγκέντρωση 0,01% το αιθέριο έλαιο του θυμαριού εξολόθρευε περισσότερο από το 40% των ανθρώπινων κυττάρων του καρκίνου του μαστού).

Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού αποδείχθηκε το πιο αποτελεσματικό για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Σε άλλες μελέτες, το θυμάρι αποδείχθηκε ότι έχει ισχυρή δράση κατά του καρκίνου του στόματος και του καρκίνου των ωοθηκών.

Το θυμάρι, ή το αιθέριο έλαιό του, συγκεντρώνει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητισιακές ιδιότητες. Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για μία συνολικότερα υγιεινή διατροφή που βασίζεται σε βιολογικά φρούτα και λαχανικά – ωμά τρόφιμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα βότανο με εξαιρετική γεύση ή να παρασκευασθεί με πολύ απλό τρόπο ως τσάι.

 

pentapostagma.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>