Το αρχικό Σύμπαν

Οκτωβρίου 03, 2016

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, «Το αρχικό Σύμπαν», στην πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου ομιλιών του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού, που στόχο έχει να καταστήσει προσιτά επιστημονικά θέματα στο ευρύ κοινό.

Ο  κύκλος ομιλιών του CAFΕ SCIENTIFIQUE, σε συνέχεια της επιτυχίας που σημείωσε τα τελευταία χρόνια, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, και, όπως πάντα, θα είναι ανοικτός για το κοινό.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του θεσμού, οι κκ Γιάννης Νταλιάνης και Στάθης Αντωνίου, θα μας ξεναγήσουν με πρωτότυπο τρόπο στο «αρχικό Σύμπαν». Χωρίς επιστημονικές ορολογίες, αλλά χρησιμοποιώντας απλές μαθηματικές σχέσεις, ζωγραφιές, μπαλόνια, βίντεο, ένα απολίθωμα κι ένα ραδιοφωνάκι θα μιλήσουμε για την κοσμική Μεγάλη Έκρηξη.

Το Σύμπαν μας μεγαλώνει σε μέγεθος και ηλικιώνεται! Σήμερα, έχουμε ισχυρές ενδείξεις πως όλη η ύλη του Σύμπαντος ήταν κάποτε συγκεντρωμένη σε μια περιοχή μικρότερη από ένα στραγάλι! Η θεωρία βαρύτητας του Αϊνστάιν μας εξηγεί πως αυτός ο μικροσκοπικός χώρος με την αφάνταστα πυκνή ύλη και ενέργεια άρχισε να διαστέλλεται ραγδαία, σημαδεύτηκε με κβαντικές χαρακιές και τελικά γέννησε τον κόσμο που παρατηρούμε και υπάρχουμε!

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός Cafe Scientifique, από τον Οκτώβριο του 2016, έως και τον Ιούνιο του 2017, περιμένει τους φίλους της γνώσης να τους μυήσει σε σημαντικά επιστημονικά θέματα. Έγκριτοι και βραβευμένοι καθηγητές και ερευνητές από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, θα μας ξεναγήσουν στην έρευνα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα σχετικά με τους παραγήινους αστεροειδείς, την πυρηνική ενέργεια, τα υπόγεια ηφαίστεια της Σαντορίνης, το σχεδιασμό φαρμάκων, τα πειράματα του CERN, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

Οι ομιλίες θα γίνονται μια φορά το μήνα, ημέρα Δευτέρα, στις 7μμ, στο κελάρι του Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο, 210 3210239).

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>