Το αστικό πράσινο προάγει την ψυχική υγεία

Απριλίου 30, 2014

www.flickr.com

Οι χώροι πρασίνου στα αστικά κέντρα ευνοούν την ψυχική υγεία των κατοίκων τους σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Έξετερ στη Βρετανία. Η έρευνα Δρα Ίαν Άλκοκ δημοσιεύτηκε στο περιβαλλοντικό περιοδικό Environmental Science & Technology και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από 1000 και πλέον ανθρώπους που συμμετείχαν.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες: σε εκείνους που είχαν μετακινηθεί σε περιοχές με περισσότερο πράσινο κατά την τελευταία πενταετία και σε εκείνους που είχαν μετακινηθεί σε περιοχές με λιγότερο πράσινο κατά το ίδιο διάστημα. Η μελέτη απέδειξε ότι η μετακίνηση σε κάποιο μέρος που περιβάλλεται από περισσότερο πράσινο όχι μόνο βελτιώνει άμεσα την ψυχική υγεία των ανθρώπων, αλλά επίσης η βελτίωση διαρκεί για τρία τουλάχιστον χρόνια μετά την αλλαγή περιβάλλοντος, ένα εύρημα με σημαντικές προεκτάσεις για τη δημόσια υγεία.

Αντιθέτως, στους ανθρώπους που επρόκειτο να μετακινηθούν σε περιοχές με λιγότερο πράσινο, η επιδείνωση της ψυχικής υγείας τους (π.χ. συμπτώματα κατάθλιψης) άρχιζε πριν καν μετακομίσουν.

Πηγή: www.econews.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>