Το θαύμα της Σιωπής!

Δεκεμβρίου 02, 2013

Γράφει η Μαρία Παγκάλου, διεθνής πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής (Ατλάντα 1996), αρχιτέκτονας και μαθήτρια στο διαλογισμό της RajaYogα

www.wallibs.com

Όταν με τη μηχανή του χρόνου και τα καύσιμα των σκέψεων αποφασίζουμε να επιστρέψουμε σε μία θετική, συγκλονιστική ή συναρπαστική εμπειρία μέσα από την οποία νιώσαμε επιτυχία και συγχρόνως εσωτερική πληρότητα, μπορούμε να θυμηθούμε πως συχνά συνοδευόταν από μία αίσθηση γλυκιάς σιωπής.

Εκείνη τη στιγμή που νιώθουμε ότι ακόμα και ο χρόνος σταματά, η σιωπή συνεχίζει να φορτίζει την ύπαρξή μας, σαν μία εσώτερη αφανής δύναμη. Όπως βιώνουμε τη θέρμη από της ακτίνες του ήλιου, έτσι και η σιωπή, μπορεί να διαπεράσει την ύπαρξή μας και να εκπέμψει τη θαλπωρή της γαλήνιας φύσης μας.

Κάπου εκεί, οι στιγμές κατακτούν τη μέρα, τα δευτερόλεπτα υπερβαίνουν το χρόνο και οι εμπειρίες υποστηρίζουν την αιωνιότητα.

Καλλιεργώντας ανάλογες στιγμές σιωπής μέσα στη μέρα, επιτρέπουμε στο νου και την καρδιά μας να μαλακώσουν, να ωριμάσουν και να συνεργαστούν για την επόμενη πράξη στο έργο της ζωής.

Πώς λειτουργεί η σιωπή και πώς μπορούμε να την αφουγκραστούμε ώστε να φτάσουμε στο στάδιο της φώτισης;

Η Σιωπή:

- Εκπέμπει: Κύματα καθαρότητας, ικανοποίησης, ενόρασης, υπογραμμίζοντας τη διαδρομή και τον προορισμό για το ταξίδι μας.

- Συνταιριάζει: Τον εσωτερικό με τον εξωτερικό μας κόσμο. Μας κρατάει  στην πραγματικότητα προστατεύοντάς μας από τα δραματικά σενάρια ή την ουτοπική υπεραισιοδοξία.

- Θεραπεύει: Την τροχοπέδη που οι ίδιοι προκαλούμε στον εαυτό μας, μέσω των αμφιβολιών, της αυτό-λύπησης και της εξάρτησης στη γνώμη των άλλων.

Άσκηση Διαλογισμού

Κάθομαι αναπαυτικά και αφήνω τις σκέψεις μου να χαθούν στη σιωπή… Η ένταση από το σώμα, αλλά και από κάθε θόρυβο σιγοσβήνει με την εστίασή μου στον εσωτερικό μου κόσμο. Ακόμα και ο ήχος των σκέψεων έχει αποσυρθεί … Συγκεντρώνομαι στο κέντρο του μετώπου μου … Η γαλήνη κυριαρχεί στη σκέψη μου… Η ψυχή μου γεμίζει με απλότητα και αποβάλει ακόμα και τον παραμικρό θόρυβο του νου μου. Μένω εδώ… στο παρόν, με τη σιωπή να με θρέφει και να με ενώνει με τον ιδανικό μου εαυτό, με την Πηγή και με το σύμπαν… Μένω στη σιωπή και τη γαλήνη… Είμαι μία γαλήνια ψυχή…

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;