Το πρώτο Μουσείο, μόνο για γυναίκες!

Μαρτίου 04, 2013

museumphoto

Ένα από τα εντυπωσιακότερα νέα αποκτήματα της πρωτεύουσας της Ν. Κορέας εγκαινιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι και στεγάζει ένα μουσείο για τη γυναικεία τσάντα. Το κτίριο έχει το σχήμα μιας τσάντας, με το άνω μέρος να είναι επικλινές και στην κορυφή να υπάρχουν δύο κύκλοι που συμβολίζουν τα χερούλια. Η Νότιος Κορέα λόγω της αλματώδους ανάπτυξης που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια -είναι χαρακτηριστικό πως μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τεχνολογίας παγκοσμίως είναι κορεατικές- αποτελεί πόλο έλξης για τους διεθνείς αρχιτέκτονες καθώς διαρκώς κατασκευάζονται νέα κτίρια.

Στο μουσείο φιλοξενούνται περισσότερα από τριακόσια κομμάτια από τα μέσα του 16 ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Οι τσάντες αποκτήθηκαν μέσω δωρεών και δημοπρασιών με το συνολικό κόστος της συλλογής να ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο δολάρια. Οι περισσότερες τσάντες είναι ευρωπαϊκής προέλευσης ενώ ορισμένες σύγχρονες προέρχονται από τις ΗΠΑ. Το μουσείο ιδρύθηκε από την κορεατική εταιρία κατασκευής τσαντών Simone Handbags και στις εγκαταστάσεις του κτιρίου υπάρχει και υποκατάστημα της φίρμας. Η εταιρεία Simone φτιάχνει τσάντες για τα γνωστά ονόματα της μόδας Marc Jacobs και Tory Burch.

Το κτίριο εκτείνεται σε πέντε ορόφους και είναι γνωστό με την ονομασία BagStage. Στους χώρους υπάρχουν υποδομές για δημιουργικά εργαστήρια όπου τοπικοί ανερχόμενοι σχεδιαστές μόδας θα μπορούν να εργαστούν χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τη λειτουργία ενός δεύτερου καταστήματος το οποίο θα φιλοξενεί δημιουργίες από τους διασημότερους οίκους στον χώρο της γυναικείας τσάντας που θα προβάλλονται στο κορεατικό κοινό για πρώτη φορά.

Πηγή: http://theartfoundation.metamatic.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>