Το σεξ μέσα σε μια σχέση ενισχύει πραγματικά την ευτυχία;

Ιουνίου 09, 2015

Αντίθετα με τους ισχυρισμούς σε πολλά βιβλία αυτοβοήθειας, τα ζευγάρια που έχουν περισσότερο σεξ δεν είναι πιο ευτυχισμένα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Όταν τα ζευγάρια είχαν περισσότερο σεξ, ανέφεραν ότι το ζητούσαν, το απόλαυσαν λιγότερο και μάλιστα η ευτυχία τους μετά από αυτή τη διαδικασία ήταν ελαφρώς μειωμένη.

Τα συμπεράσματα προέρχονται από μια μελέτη 64 ετεροφυλόφιλων, παντρεμένα ζευγάρια μεταξύ των ηλικιών 35 και 65. Η μελέτη ζήτησε κάποια ζευγάρια να διπλασιάσουν τις φορές του σεξ που είχαν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ στους υπόλοιπους δεν δόθηκε καμία εντολή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ζευγάρια που είχαν περισσότερο σεξ ήταν ελαφρώς λιγότερο ευτυχείς. Επίσης ανέφεραν ότι απολαύσανε το σεξ λιγότερο και το ήθελαν λιγότερο.

Ο Δρ Tamar Krishnamurti, ένας από τους συντάκτες της μελέτης, δήλωσε:

“Η επιθυμία να κάνουν σεξ μειώνεται πολύ πιο γρήγορα καθώς επίσης και η απόλαυση του σεξ, συγκριτικά με τις πρώτες φορές του ζευγαριού.

Αντί να ασχοληθούμε με την αύξηση της σεξουαλικής συχνότητα στα επίπεδα που αντιμετώπισαν στην αρχή μιας σχέσης, τα ζευγάρια μπορεί να θέλουν να εργαστούν για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προκαλεί την επιθυμία τους και να κάνει το σεξ που κάνουν, να έχει ακόμα περισσότερη διασκέδαση. “

Οι ερευνητές ήταν ανοιχτοί σε εναλλακτικές ερμηνείες της έρευνάς τους.

Ο καθηγητής George Loewenstein, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε:

“Ίσως τα ζευγάρια σκεπτόμενοι σχετικά με το ότι το έκαναν για ερευνητικούς σκοπούς να τους επηρέασε στην απόλαυση.”

Παρά τα αποτελέσματα της μελέτης, ο καθηγητής Loewenstein σκέφτεται ότι πολλά ζευγάρια μπορούν να επωφεληθούν από το να έχουν περισσότερο σεξ – εφ ‘όσον το σεξ αρχίζει με το σωστό τρόπο.

Παρ ‘όλα αυτά, τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με μια κοινή διαπίστωση ότι εκείνοι που έχουν περισσότερο σεξ είναι πιο ευτυχισμένοι. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτά με αλληλουχία άλλων μελετών καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι που είναι πιο ευτυχισμένοι τείνουν να έχουν περισσότερο σεξ, όχι ότι το περισσότερο σεξ προκαλεί περισσότερη ευτυχία.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Journal of Economic Behavior & Organization (Loewenstein et al., 2015).

www.e-psychology

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>