Το στόλισμα του δέντρου: Πώς να το γιορτάσεις με τα παιδιά!

Δεκεμβρίου 09, 2014

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες χαράς και αγάπης για όλη την οικογένεια. Τα Χριστούγεννα είναι μία οικογενειακή γιορτή αφιερωμένη περισσότερο στα παιδιά. Περιμένουν τις γιορτές γιατί ξεφεύγουν από το συνηθισμένο τους πρόγραμμα και τη ρουτίνα.

Κάνουν εκπλήξεις, περιμένουν δώρα και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Μία από τις πιο σημαντικές παραδόσεις είναι το στόλισμα ενός καραβιού ή δέντρου, όπως συνηθίζεται περισσότερο. Η έναρξη των Χριστουγέννων ξεκινάει με το στόλισμα του δέντρου. Όλα τα παιδιά ανυπομονούν πότε θα έρθει αυτή η στιγμή. Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, (www.mandou.gr) Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, εξηγεί ότι το στόλισμα του δέντρου δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική δραστηριότητα αλλά έχει και συναισθηματικές προεκτάσεις, αφού όλη η διαδικασία γίνεται με τέτοιο τρόπο που ενισχύει τους δεσμούς της οικογένειας.

• Το στόλισμα του δέντρου πρέπει να γίνεται με τη συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας

• Δίνουμε τη δυνατότητα στο κάθε μέλος να εκφράσει τη δημιουργικότητα του (να τοποθετήσει τα στολίδια όπως ο ίδιος επιθυμεί)

• Δημιουργούμε εορταστικό κλίμα βάζοντας κατάλληλη μουσική

• Βγάζουμε οικογενειακές φωτογραφίες

• Παίζουμε παιχνίδια γύρω από το δέντρο

Οι γιορτές και κυρίως τα Χριστούγεννα, που έχουν μία διαχρονικότητα, συμβάλλουν  στην ανάπτυξη των συναισθηματικών σχέσεων των παιδιών με τα υπόλοιπα μέλη. Οι γονείς έρχονται πιο κοντά με τα παιδιά τους, εκφράζοντας συναισθήματα αγάπης. Είναι μία σημαντική διαδικασία που πρέπει να γίνεται με τελετουργικό τρόπο και όχι βιαστικά χωρίς συναίσθημα.  

Πηγή boro.gr

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>