Το ταλέντο να αναγνωρίζουμε την αξία μας!

Νοεμβρίου 20, 2014

Σε μια συζήτηση πρόσφατα κάποιος μου σχολίασε για τον εαυτό του πως δεν έχει κανένα ταλέντο. «Δεν τραγουδάω όμορφα, ή δε χορεύω ή δεν παίζω κάποιο μουσικό όργανο. Δεν έχω κανένα ταλέντο»

Και αυτό με έκανε να απορήσω, αλλά και να συνειδητοποιήσω. Ζούμε σε μια εποχή που περιτριγυριζόμαστε από την εικόνα, την ιδέα το status των ταλέντων. Μεγάλοι και παιδιά, άσημοι και διάσημοι που μπορούν να χορεύουν, να τραγουδούν και να υποκρίνονται με ταλέντο, με τέχνη και μαεστρία και αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ταλαντούχοι της εποχής.

Η μητέρα Τερέζα δε γνωρίζω αν τραγουδούσε η χόρευε όμορφα. Κι ούτε για τον Iyengar γνωρίζω αν είχε μελωδική φωνή ή αν έπαιζε πιάνο και κιθάρα. Το ταλέντο τους όμως σίγουρα ήταν το έργο τους. Η προσφορά, η μελέτη, το μοίρασμα η διδασκαλία και ο τρόπος με τον οποίο έζησαν. Αυτοί και πολλοί άλλοι σημαντικοί άνθρωποι.

Έχοντας φοιτήσει σε δραματική σχολή, έμαθα από νωρίς πως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ηθοποιού είναι η συνέπεια, η συνεργασία και η καλή θέληση. Το ίδιο ισχύει και στη ζωή. Ταλέντο μπορεί να είναι να είμαι ευγενικός με τους συνανθρώπους μου. Ταλέντο είναι το να νοιάζομαι και να προσφέρω, να υπηρετώ το γενικό καλό. Ταλέντο είναι να κάνω υπομονή και να ακούω ευχάριστα για εκατοστή φορά την ίδια ιστορία από τη γιαγιά μου γιατί για αυτήν είναι σημαντικό να πει αυτή την ιστορία ξανά και ξανά. Ταλέντο είναι να μαγειρεύω με αγάπη ένα φαγητό για φίλους και ταλέντο επίσης είναι να έχω πρόχειρο το τηλέφωνο ενός καλού delivery όταν κάψω αυτό το φαγητό.

Με τον ίδιο τρόπο, στην πρακτική, στην asana, τα ταλέντα μας δεν περιορίζονται στο να εκτελούμε τέλεια και με απόλυτη επιτυχία την κάθε θέση. Ταλέντο μπορεί να είναι η προσπάθεια, η επανάληψη, η πειθαρχία, η διάθεση με την οποία έρχομαι στο μάθημα, στο στρωματάκι μου ξανά και ξανά.

 Όλα τα ταλέντα, είναι σα μικροί θησαυροί που κρατάμε κλειστά και σκονίζονται σε μπαούλα και αποθήκες μέσα μας και κανείς δε τα βλέπει. Ανακαλύψτε ποια είναι τα δικά σας ταλέντα και βγάλτε τα στο φως. Και βάλτε τα σε περίοπτη θέση. Οι Καρυάτιδες, το άγαλμα της Νίκης δε θα ήταν αυτό που είναι αν ήταν σε μια αποθήκη. Κάνετε τη δική σας ανασκαφή, τη δική σας αναζήτηση μέσα σας και ανακαλύψτε τα δικά σας ταλέντα. Και μετά εκθέστε τα κοινή θέα. Αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά. Ανακαλύψτε την αξία σας, ανεβάστε εσείς οι ίδιοι τη δική σας αξία και τότε θα την αναγνωρίσουν και οι άλλοι.

Αυτό είναι yoga. Αυτό μαθαίνουμε σε αυτό το μονοπάτι. Πώς να βλέπουμε το θετικό, την αξία, την πλήρη εικόνα και όχι αυτό που οι άλλοι νομίζουν σωστό. Η yoga είναι ένα ταξίδι μεταμόρφωσης του σώματος και του νου. Είναι ένα μονοπάτι που μας οδηγεί στο να αγαπήσουμε περισσότερο τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και όλον τον κόσμο καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν.

Ποιο είναι λοιπόν το δικό σας ταλέντο;

Namaste,

Πηγή; Bhavana Yoga

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>