Το χαμόγελο…η δύναμή σου! Χαμογελάστε, κάνει καλό!

Ιουνίου 15, 2015

Ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία του ανθρώπου, το οποίο πολλές φορές αγνοείται, είναι το χαμόγελο.

Το χαμόγελό μας μπορεί εύκολα να μας βοηθήσει να αποσπάσουμε το χαμόγελο του άλλου με ένα τόσο εύκολο τρόπο, ο οποίος είναι απλά αντανακλαστικός. Μάλιστα, έχει βρεθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να μη χαμογελάσει κάποιος όταν βλέπει κάποιον που χαμογελάει.

Ακόμη κι αν η διάθεση μας δεν είναι τόσο καλή, ένα απλό χαμόγελο μπορεί να μας την φτιάξει. Και όχι μόνο τη δική μας. Οι συναναστροφές με ανθρώπους που χαμογελούν βοηθούν στην ψυχική μας ευεξία, ηρεμία και καλή διάθεση. Και όλα αυτά οδηγούν στην καλύτερη αποτελεσματικότητά μας στους σημαντικούς τομείς της ζωής μας, οικογένεια, φίλοι, εργασία.

Ένας χαμογελαστός άνθρωπος έχει ακόμη και καλύτερες συζυγικές σχέσεις και πιο ευτυχισμένα παιδιά. Ένας επαγγελματίας που χαμογελάει πετυχαίνει περισσότερο τους στόχους του στην εργασία. Σκεφτείτε πχ. έναν πωλητή που δεν χαμογελάει! Ενώ η κοινωνικότητά μας φτάνει στα ύψη.

Το χαμόγελο δίνει περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικής ενσωμάτωσης. Τείνουμε να πλησιάζουμε περισσότερο εύκολα τους ανθρώπους που χαμογελούν, σε αντίθεση με αυτούς που είναι σκυθρωποί. Επιπλέον, εμπιστευόμαστε περισσότερο τους χαμογελαστούς ανθρώπους. Το χαμόγελο δημιουργεί την αίσθηση ευγένιας, φιλικότητας και ειλικρίνιας. Οι άνθρωποι που χαμογελούν συγχωρούνται πιο εύκολα για τυχόν λάθη τους, ενώ έχουν περισσότερες ευκαιρίες διαπραγμάτευσης σε πιθανούς διαπληκτισμούς ή καταγγελίες.

Ωστόσο, τα ανθρώπινα χαμόγελα διακρίνονται σε αληθινά και ψεύτικα χαμόγελα. Τα ψεύτικα χαμόγελα χρησιμοποιούνται συχνά για να υποκριθούν απόλαυση, ή κοινωνικότητα ή συμφωνία. Τα αναγνωρίζουμε επειδή περιλαμβάνουν περισσότερο το στόμα και όχι τα μάτια (η λαϊκή έκφραση «χαμογελούν μέχρι και τα μάτια του» μπορεί να στηριχθεί σε επιστημονικά δεδομένα).

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι έρευνες στηρίζουν την ευζωία και μακροζωία στα χαμόγελα. Ανθρωποι οι οποίοι χαμογελούν περισσότερο ζουν περισσότερο και καλύτερα.Το χαμόγελο μειώνει το επίπεδο των ορμονών που αυξάνουν το στρες, αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνει τη συνολική πίεση στο αίμα. Έρευνα μαλιστα υποστήριξε ότι ακόμη και το εύρος του χαμόγελού μας, είναι δείκτης του εύρους της ζωής μας. Όσο μεγαλύτερο είναι το χαμόγελο , τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσουμε!

Ας μιμηθούμε λοιπόν τα παιδιά που χαμογελούν περισσότερες από 400 φορές την ημέρα για να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί, ευτυχισμένοι και να ζήσουμε πολλά και καλά χρόνια!

anatropionline.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>