Τόφου με Φρέσκα Φασόλια και Μανιτάρια

Νοεμβρίου 03, 2014

Υλικά

1 πακέτο τόφου

300 γρ. φασολάκια κομμένα σε μπουκίτσες

2 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι

λάδι για τηγάνισμα

μανιτάρια (στην συνταγή αυτή χρησιμοποίησα πλευρώτους)

1-2 κουτ. σούπας σόγια σος ή κάπαρη με την άλμη της

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φασόλια και το κρεμμύδι μαζί με λίγο λάδι (ίσα που να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού) και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε το μάτι και τα αφήνουμε σκεπασμένα να “ξεκουραστούν”.

Σε ένα άλλο τηγάνι, βάζουμε το τόφου κομμένο σε κύβους, μαζί με λίγο λάδι, τη σόγια σος ή την κάπαρη με την άλμη της, το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο και τα μανιτάρια κομμένα. Γυρίζουμε το τοφού μέχρι να αλλάξει το χρώμα του απ’ όλες τις πλευρές του (από λευκό να αρχίσει να δείχνει πιο κοκκινοπό). Μόλις αλλάξει χρώμα και γίνουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε και τα φασόλια με το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για 5-7 λεπτά να ψηθούν όλα μαζί. Βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Πληροφορίες για το Τόφου:

Το τόφου είναι ένα εναλλακτικό είδος τυριού που φτιάχνετε από τη σόγια. Η σόγια, αν και Ασιατικής προελεύσεως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή και στη Δύση για την διατροφική της αξία.

Πηγή:xortosyntages.blogspot.gr

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>