Υγιή μαλλιά: 8 συνήθειες που χρειάζεται να αλλάξω

Δεκεμβρίου 17, 2013

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κανείς δεν ξέρει τα μαλλιά μας καλύτερα από εμάς, αλλά κάποιες φορές τα κακομεταχειριζόμαστε χωρίς να το ξέρουμε με κακές συνήθειες στην καθημερινότητά μας. Ποιες είναι αυτές; Ας δούμε παρακάτω.

Μαλλιά που τα έχουμε ταλαιπωρήσει με ισιωτικές και περμανάντ

Είναι καλό να χρησιμοποιούμε μαλακτικά, μάσκες μαλλιών και θεραπείες πρωτεΐνης για να ανακτήσουμε τη δύναμη των μαλλιών μας ειδικά εάν κάνουμε πιστολάκι κάθε μέρα ή έχουμε κάνει περμανάντ. Μπορούμε να εντάξουμε στη φροντίδα των μαλλιών μας μια καλή μάσκα μαλλιών με φυτικά συστατικά που αναδεικνύει και προστατεύει  με φυσικό τρόπο τα μαλλιά χωρίς να τα επιβαρύνει με χημικά.

Τα  βάφουμε μόνοι μας

Βάφοντας τα μαλλιά στο σπίτι μπορεί να μη διαλέξουμε το χρωματικό τόνο που μας ταιριάζει και είτε να βγει πολύ σκούρο είτε πολύ ανοιχτό. Στο τέλος θα χρειαστεί να πάμε στο κομμωτήριο για να το διορθώσουμε, οπότε καλό είναι να ξεκινήσουμε πρώτα από το κομμωτήριο για να μη χάσουμε άσκοπα το χρόνο μας κάνοντας πειράματα και ταλαιπωρώντας και τα μαλλιά μας.

Τα πλένουμε περισσότερο από όσο πρέπει

Το καθημερινό λούσιμο χαλάει το pΗ της επιδερμίδας του κεφαλιού. Εξάλλου μπορούμε να κάνουμε καλύτερο styling στα μαλλιά μας όταν δεν είναι φρεσκολουσμένα.

Εφαρμόζουμε σε βρεγμένα μαλλιά έντονη θερμότητα

Τα σίδερα για ισιώμα ή  για μπούκλες όταν τα εφαρμόζουμε σε βρεγμένα μαλλιά καταστρέφουμε το θύλακα της τρίχας. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι 100% στεγνά πριν εφαρμόσουμε εργαλεία για να επιμεληθούμε το styling.

Τα στεγνώνουμε με την πετσέτα

Στεγνώνοντας τα μαλλιά μας με πετσέτα μπορεί να προκαλέσουμε με την τριβή τραυματισμό στη τρίχα αλλά και στην επιδερμίδα. Η λύση είναι να τα στεγνώνουμε με ένα παλιό t-shirt που έχει πιο απαλή επιφάνεια και είναι ιδανικό για το στέγνωμα των μαλλιών.

Δεν τα κουρεύουμε συχνά

Προσπαθούμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας και αμελούμε την επίσκεψη στο κομμωτήριο που είναι απαραίτητη για να καθαριστούν οι άκρες και να φρεσκαριστούν τα μαλλιά μας. Αυτό όμως μπορεί να δημιουργήσει ψαλίδα, οπότε καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον hair stylist για το πόσο συχνά θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού. Για να έχουμε μακριά αλλά και πλούσια υγιή μαλλιά.

Προσοχή στις αλογοουρές

Μπορεί να μη χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα λαστιχάκια με αποτέλεσμα να φθείρετε τα μαλλιά σας ή ακόμη και να τα τραβάτε πολύ σφιχτά πίσω. Και τα δύο είναι παραδείγματα προς αποφυγή και αποδυναμώνουν την τρίχα, κάνοντας τα μαλλιά να σπάνε πιο εύκολα.

Βραδινή συντήρηση

Οι περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν κάνουν τίποτα απολύτως για τα μαλλιά. Τι θα πρέπει να κάνουμε; Να επενδύσουμε σε μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη που κρατάει  την υγρασία και τον όγκο στα μαλλιά όσο εμείς κοιμόμαστε!

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε μερικές συνήθειες και να απολαμβάνουμε την ομορφιά που μας έχει χαρίσει η φύση.

 


About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;