Υγιεινή διατροφή: Τάρτα με ρικότα και λιαστή ντομάτα!
Τί θα λέγατε αν το μενού των Χριστουγέννων πέρα από όλα τα άλλα εδέσματα περιελάμβανε και μία υγιεινή και απολαυστική χριστουγεννιάτικη τάρτα; Μπορείτε να την απολαύσετε είτε ως κυρίως γεύμα με σαλάτα είτε ως ελαφρύ επιδόρπιο!
Συστατικά
250gr τυρί ρικότα
3 αυγά χτυπημένα
200gr σπανάκι ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
145gr φρέσκο πέστο βασιλικού
1 κολοκύθι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
240gr λιαστές ντομάτες
270gr φύλλο κρούστας
1 κουτάλι βούτυρο λιωμένο
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε τα αυγά και τη ρικότα, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, το κολοκύθι και τη σάλτσα πέστο.
- Ζεσταίνoυμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Απλώνουμε σε ένα φύλλο κρούστας λάδι από τη λιαστή ντομάτα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
-Ανακατεύουμε το βούτυρο με 2 κουταλιές της σούπας από το λάδι της ντομάτας και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο ζύμης.
- Στη συνέχεια απλώνουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε για 20-25.
Καλή απόλαυση!