Υπάρχει κάποιος καλός λόγος για όλα όσα μας συμβαίνουν

Ιουνίου 01, 2016

Γράφει η Ιωάννα Μπακρατσά, Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master και Certificate of Science της Μεθόδου

Ακούμε καθημερινά τον εαυτό μας ή κάποια άτομα γύρω μας να παραπονιούνται για την κατάστασή τους, για τη ζωή τους, για τους άλλους. Συνήθως οι άλλοι φταίνε για όσα μας συμβαίνουν ή εμείς δεν είμαστε αρκετά καλοί για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας.

Η γνώση ότι εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας μπορεί στην αρχή να μας ακούγεται παράλογη, ακόμη κι απειλητική, αλλά ουσιαστικά σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε και να την αλλάξουμε. Μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας στα χέρια μας, να δούμε τι κάνουμε και πώς σκεφτόμαστε καθημερινά, ποια πρότυπα επαναλαμβάνουμε και να αποφασίσουμε να τα μετασχηματίσουμε.

Όταν δεν ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους για τις δυσκολίες στη ζωή μας, αλλά συνειδητοποιούμε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος αρνητικός υποσυνείδητος προγραμματισμός ή κάποια περιοριστική πεποίθηση που μας εμποδίζει, τότε μπορούμε να συνδεθούμε με την δύναμή μας και να αλλάξουμε τον προγραμματισμό ή την πεποίθηση με κάτι που μας εξυπηρετεί πλέον και θα μας οδηγήσει στην αγάπη, την ευτυχία, την πληρότητα.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο αναδύονται όλα μας τα θέματα, και φυσικά όσα είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε οριστικά. Είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε εστιασμένοι στο στόχο μας, όποιος κι αν είναι αυτός. Είναι σύνηθες το φαινόμενου του πισωγυρίσματος πριν από το επόμενο άλμα. Έτσι λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρούμε την αισιοδοξία μας και να θυμόμαστε πάντα ότι μπορούμε να αλλάξουμε όλα όσα δημιουργήσαμε.

Όσοι είμαστε ήδη στο μονοπάτι της προσωπικής ανάπτυξης και εργαζόμαστε πάνω στην βελτίωση του εαυτού μας και της ζωής μας, οι λέξεις-κλειδιά για την περίοδο αυτή είναι επιμονή και εστίαση. Μας περιμένει ένα μεγάλο άλμα που θα μας φέρει πιο κοντά στον προορισμό μας.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>