Φλερτ… Άγνωστη λέξη!

Οκτωβρίου 27, 2014

Πότε ήταν η τελευταία φορά που υπήρξατε “θύτης” ή “θύμα” ενός καλού  φλερτ;

Έστω κάποιου είδους φλερτ;

Πάει καιρός λογικά, ε;  

Εμένα προσωπικά με ενοχλεί πολύ αυτό το φαινόμενο της απώλειας του φλερτ, ειδικά όταν βλέπω στην καθημερινότητα μου τόσες όμορφες γυναίκες να είναι μόνες και τόσους ενδιαφέροντες άνδρες να παραμένουν άτολμοι…

Φυσικά και τα δύο “στρατόπεδα” φέρουν τις ευθύνες τους, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη τη μεγαλύτερη την έχει αυτό των ανδρών, κυρίως λόγω του παρελθόντος που ήθελε τους άντρες “κυνηγούς” και τις γυναίκες  τα “θηράματα”… Όμως οι εποχές και οι ρόλοι άλλαξαν και το φλερτ κοντεύει να γίνει  άγνωστη λέξη, οπότε πάμε να δούμε λίγο τι συμβαίνει στο κάθε στρατόπεδο:

Γυναίκες:

1) Εν έτη 2014 κυρίες μου έχετε φτάσει το επίπεδο και τα στάνταρ της αντικειμενικής ομορφιάς (γιατί μην ξεχνάμε η ομορφιά είναι υποκειμενική) πολύ ψηλά και  μπράβο  σας δηλαδή και έτσι πρέπει… αλλά αυτό σε συνδυασμό με τους δυναμικούς χαρακτήρες που διαμορφώνετε έχετε “ευνουχίσει” το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών. Θα μου πείτε με τη σειρά σας: “Και τι φταίμε ρε Ηλία εμείς;”  Δε φταίτε… αλλά όταν κυκλοφορείτε στο δρόμο, πίνετε έναν καφέ ή ένα ποτό, βρίσκεστε στη δουλειά σας ή  στη σχολή σας κτλ, μην υψώνετε ένα τοίχο γύρω σας σαν να είστε εσείς και καμία άλλη στον κόσμο ή μην έχετε το βλέμμα-ύφος: “Εσύ δε μπορείς να έχεις εμένα”.Ok-Ok… καλές  οι άμυνες, αλλά μερικές φορές έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που  μπορεί να θέλατε (π.χ: Έναν σύντροφο για εσάς).

2) Είναι Σαββατόβραδο και έχετε βγει με τις φίλες σας… Είστε και νιώθετε όμορφες,  αλλά αφήστε και κάποιον άλλον να σας το πει. Σίγουρα μέσα στο μαγαζί θα υπάρχει  κάποιος που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, σωστά;  Εεε… δείξτε του ότι σας  αρέσει λίγο… Πως; Με ένα βλέμμα το οποίο μπορεί να χαμηλώσει σιγά-σιγά… Με  ένα χαμόγελο… Με μία απλή ατάκα αν βρίσκεστε σε πολύ κοντινή απόσταση. Σας  παρακαλώ μην έχετε συνέχεια στο μυαλό σας ότι μπορεί να σας παρεξηγήσει και να πει  ότι είστε γενικά πολύ “ευκολοπρόσιτη”.

3) Τελευταίο και πιο σημαντικό: Κρύψτε τα κινητά σας μέσα στα ωραιότατα τσαντάκια σας όταν είστε έξω για ποτό/καφέ/φαγητό… Σταματήστε να κάνετε check in και να  ανεβάζετε selfies όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε… Η ζωή είναι εκεί έξω που έχετε επιλέξει να βρεθείτε για λίγες ώρες και όχι στο Facebook, το Instagram και οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο. Είναι αμαρτία από το Θεό να βλέπω μεγάλες παρέες να μην ανταλλάσσουν κουβέντες και να έχουν καρφωμένα τα μάτια τους στην οθόνη του κινητού τους.

Άντρες:

Κύριοι ήρθε η σειρά μας… και λέω μας, γιατί και εγώ έκανα πολλά λάθη στο παρελθόν και κάποια από αυτά θα τα αναφέρω.

1) Ξεκολλήστε από τις οθόνες του  υπολογιστή σας και όλα τα κοινωνικά δίκτυα ή τα παιχνίδια που παίζετε… Δε λέω, είναι ωραίο να μαζεύεστε που και που αντροπαρέα και να γίνεστε πάλι παιδιά, αλλά μετά μην παραπονιέστε ότι οι γυναίκες δε σας δίνουν σημασία.

2) Πήρατε την απόφαση να βγείτε για έναν καφέ/ποτό/φαγητό… Είπατε τα νέα σας και κάνατε το κουτσομπολιό σας (είμαστε πολύ καλύτεροι από τις γυναίκες) τώρα όμως πρέπει να δείτε τι συμβαίνει γύρω σας. Με μια γρήγορη ματιά αντιλαμβάνεστε  ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες τις οποίες θα θέλατε να γνωρίσετε και αντί να το επιχειρήσετε, κάθεστε και σκέφτεστε τα γνωστά: “Δεν παίζει να είναι ελεύθερη, θα φάω  χυλόπιτα, δεν είναι της κατηγορίας μου, είναι ψωνάρα αυτή” κ.α. Ειλικρινά δεν είναι  τόσο δύσκολο… πιείτε το ποτό σας, ρίξτε το βλέμμα σας διακριτικά για να καταλάβει  ότι ενδιαφέρεστε, πλησιάστε χαλαρά-χορεύοντας και πείτε κάτι έξυπνο… Δυστυχώς  δεν υπάρχει η “τέλεια” ατάκα, αλλά πάντα υπάρχει μία κουβέντα που μπορείτε να πείτε… Έστω ένα κομπλιμέντο για την εμφάνιση της γυναίκας, το χαμόγελό της, το  ντύσιμό της, το άρωμά της. Σε καμία περίπτωση μην πάτε με σφηνάκια… Αυτή είναι τακτική βγαλμένη από ταινία με το Στάθη Ψάλτη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι  να “προσβάλει” τη γυναίκα. Στο κάτω-κάτω της γραφής και μία χυλόπιτα να φάτε, τι έγινε; Όλοι φάγαμε… τουλάχιστον δε θα είχατε στο μυαλό σας το «Τι θα γινόταν αν της μιλούσα;»

3) Τέλος ακόμα και αν είστε κάπου στο δρόμο και περπατάτε και δείτε μια όμορφη γυναίκα, μπορείτε να της το πείτε και να το συνοδέψετε με το καλύτερό σας χαμόγελο

Πιστέψτε με, θα φτιάξετε την ημέρα σας, αλλά και τη δικιά της. Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι το φλερτ στην καθημερινότητά μας, η οποία σίγουρα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας και μπορεί  μέσω του φλερτ να μας δώσει θετική ενέργεια είτε αν βρισκόμαστε στη θέση του “θύτη”, είτε του “θύματος”… και δε σημαίνει πως αν βρίσκεσαι σε μία σχέση δε μπορείς να φλερτάρεις, αντιθέτως μάλιστα το φλερτ μπορεί να τονώσει μία σχέση, αρκεί να μη φτάσει στο σημείο που να μπορεί να προσβάλει ή να πληγώσει το σύντροφό μας. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το φλερτ πρέπει να γίνει πάλι γνωστή λέξη και να  μπει στο καθημερινό “λεξιλόγιο” όλων μας, γιατί προσφέρει ψυχική υγεία και ηρεμία.

Του Ηλία Πάνου, αναγνώστη του InspireYourLife.gr

Διαβάστε ακόμη: “Περί Χαμένης Ιπποσύνης των ανδρών και του ρομαντικού ενστίκτου”

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>