Χαλβάς απο σιμιγδάλι με στέβια
Υλικά
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
- 1 1/2 φλυτζάνι Glucostevia
- 4 φλυτζάνια νερό
- 1 ξύλο κανέλλας
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- 250 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
Παρασκευή
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη glucostevia, τη κανέλλα και τις φλούδες πορτοκαλιού να πάρουν βράση για 5 λεπτά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα. Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το σιμιγδάλι.
Όταν απορροφηθεί, το αποσύρουμε από την φωτιά, το βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με καρύδια, λίγο μέλι και κανέλα.
Διατροφική αξία: Η Στέβια είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως βιταμίνη C και Α, τουτίνη, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο. Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθάει σημαντικά στην καταπολέμηση της κατακράτησης των υγρών.
Διαβάστε περισσότερα :
Γιατί να προτιμήσω τη στέβια;