Χειμωνιάτικη σαλάτα με παντζάρια και γλυκοπατάτα

Νοεμβρίου 10, 2015

 

Υλικά για 2-3 άτομα:

    3 μεσαίου μεγέθους παντζάρια
    2 γλυκοπατάτες (ή, εναλλακτικά, 800gr κολοκύθα)
    Θυμάρι (φρέσκο κατά προτίμηση)

    1-1/2 κ.σ. Ελαιόλαδο
    Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
    Μια χούφτα ρόκα ή σπανάκι
    Αλάτι και πιπέρι
    2 κ.σ. καβουρδισμένο Κουκουνάρι ή καβουρδισμένα καρύδια
    25 gr φέτα
    Προαιρετικά: 250 gr στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες

Για το dressing:

    1/2 κ.σ.  Ελαιόλαδο
    1/2 κ.γ. Dijon μουστάρδα
    3/4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

Οδηγίες

  •     Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  •     Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια και την γλυκοπατάτα σε κύβους.
  •     Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα κομμένα παντζάρια και τις γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 25’ περίπου, ανακατεύοντάς τα, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  •     Στην συνέχεια φτιάχνουμε το dressing ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και το ξύδι.
  •     Μπορούμε να περιμένουμε να κρυώσουν τα λαχανικά ή να φάμε την σαλάτα ζεστή. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε τα παντζάρια, την γλυκοπατάτα, την ρόκα και τον μαϊντανό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια φέτας ή στήθος κοτόπουλο.
  •     Περιχύνουμε το dressing και σερβίρουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι ή τα καρύδια.

Καλή σας όρεξη!
http://bhavanayoga.com

 

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>