Χιώτικη ντοματοσαλάτα με κρίταμο και Μαστέλο®σαγανάκι

Ιουνίου 07, 2013
inspire_recipe

photo from mastelo.gr


Μια  καλοκαιρινή συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ υγιεινή!

Υλικά για 6 άτομα:

Λίγο ελαιόλαδο (για άλειμμα)
250 γραμ. τυρί Μαστέλο®, κομμένο σε 6 ροδέλες
1 ποτήρι του κρασιού λικέρ μαστίχας
1 κιλό σφιχτές ντομάτες
200 γραμ. κρίταμο τουρσί (σε άλμη)
50 γραμ. κάππαρη (σε άλμη)
6 κουτ. σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει πολύ το αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο λάδι. Ρίχνουμε μέσα ένα κομμάτι Μαστέλο® και το αφήνουμε να ροδίσει. Το γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σβήνουμε με τη μαστίχα. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο τυρί. Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε οχτώ κομμάτια. Προσθέτουμε το κρίταμο, την κάππαρη, και τις 6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε στα πιάτα, βάζουμε ένα κομμάτι σαγανάκι στο καθένα και σερβίρουμε αμέσως.

Περισσότερα με συνταγές Μαστέλο ® εδώ



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>