Χορός: Ενδυνάμωση ψυχής & σώματος!!!

Μαΐου 08, 2013
Inspire_moving

freedigitalphotos


O
χορός γεννήθηκε από πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου. Είτε να ξορκίσει τους φόβους του, είτε να εξευμενίσει τους θεούς, είτε να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει.

Μελέτες δείχνουν ότι ο
εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τους δυνατούς ήχους σαν απότομες μετακινήσεις και προσπαθώντας να ισορροπήσει το σώμα, του δίνει εντολή για κίνηση. Όλη αυτή η διαδικασία προκαλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης που πλημμυρίζει τον οργανισμό με όμορφα συναισθήματα. Aρκετά σημαντικός λόγος για να κάνετε το χορό κομμάτι τη ζωή σας!

Ο χορός προσφέρει:

- Καλλίγραμμο σώμα
O χορός -μαζί με το κολύμπι- είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

- Γυμνάζει όλο το κορμί
Αν πιστεύετε ότι χορεύοντας γυμνάζονται μόνο τα πόδια, καιρός να αναθεωρήσετε. Όσο εσείς απολαμβάνετε το ρυθμό της μουσικής, όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματός σας καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια. Ένας χρόνος συστηματικής ενασχόλησης με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία.

- Σωστή αναπνοή
Μέσα από το χορό, διδάσκεται κανείς να στέκεται και να περπατάει σωστά, ελέγχοντας το σώμα του. Όλα αυτά επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματική αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων.

- Ψυχική ισορροπία
Η
μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες
. Κάθε χορός γεννήθηκε εξάλλου για να υπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη. Ο χορός είναι φτιαγμένος πάντα για δύο ή περισσότερους ανθρώπους, που βιώνουν έτσι τη χαρά της επαφής αλλά και της ομαδικότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις μέρες μας ο χορός, με την παραδοσιακή του έννοια, είναι πολύ της μόδας. Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και κάντε ένα νέο ξεκίνημα που θα δώσει νέα πνοή στη ζωή σας!


Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>