Χριστουγεννιάτικη Granola
Συνταγή για 6 φλιτζάνια
Υλικά
3 φλιτζάνια ολόκληρες νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι νιφάδες quinoa
1 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
1 φουντούκια, κομμένα στην μέση
½ φλιτζάνι αποφλοιωμένα αμύγδαλα
½ φλιτζάνι μείγμα κολοκυθόσπορων και ηλιόσπορων
½ λιναρόσπορο
1 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
¼ φλιτζάνι μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
100g βούτυρο, ή 100g βούτυρο από καρύδα
1 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
½ φλιτζάνι αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε χοντρές φέτες
λίγο αλάτι
λίγη κανέλα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C.
Τοποθετήστε ένα φύλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί. Στη συνέχεια, αναμίξτε την βρώμη, την κινόα, την καρύδα, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τους λιναρόσπορους, τους κολοκυθόσπορους και τους ηλιόσπορους σε ένα μεγάλο μπολ.
Συνδυάστε το σιρόπι σφενδάμου, το μέλι, τη βανίλια και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, και τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να γίνει λείο.
Περιχύστε το μείγμα σιροπιού πάνω από στο μείγμα βρώμης και ανακατέψτε. Απλώστε τα στο ταψί.
Ψήστε, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά, για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η granola.
Αφαιρέστε την granola απο τον φούρνο. Προσθέστε τα cranberries και τα σύκα και ανακατέψτε. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και … απολαύστε!
Συνοδεύσετε την granola με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα!
Μπορείτε να καταναλώσετε την granola με το πρωινό σας, ως σνακ για τις ώρες που είσαστε στον δρόμo, όπως επίσης ως επιδόρπιο.
Προτείνουμε να τοποθετήσετε την granola σε όμορφα βαζάκια, διακοσμήστε τα με μια κορδέλα και δωρίστε τα στους αγαπημένους σας φίλους!