Χριστούγεννα… γιατί έτσι μου αρέσει!

Δεκεμβρίου 20, 2013

Γράφει η Πέγκυ Ζάρρου, εναλλακτική θεραπεύτρια/μουσικός

www.plus.google.com

Δεν έχει σημασία που πλησιάζουν οι γιορτές! Δεν έχει σημασία τι πιστεύω! Έρχονται Χριστούγεννα και κάτι νιώθω διαφορετικό! Είναι που αλλάζει ο χρόνος και μια συγκρατημένη αισιοδοξία με διαπερνάει ή είναι που εθελοτυφλώ σε ό,τι γίνεται γύρω μου; Εντάξει, ας μη νιώθω κι ενοχές επειδή μια χαρούμενη διάθεση με γαργαλάει!

Κι αφού θέλω να κάνω τον κόσμο καλύτερο ας αρχίσω από μένα!

Σώμα: με όποιο τρόπο θέλω και μπορώ εναλλακτικό ή συμβατικό τσεκάρω την υγεία μου! Θέλω να είμαι γερή γιατί έχω πολλά να κάνω, να ζήσω και να προσφέρω.

Σπίτι: νιώθω τυχερή που έχω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου κι ένα πιάτο φαΐ. Τακτοποιώ την ακαταστασία, χαρίζω ό,τι δε χρειάζομαι και στολίζω με φωτάκια και μπάλες ένα υπέροχο κλαδί που βρήκα στο δρόμο!  Άλλωστε το μισό Φενγκ Σούι είναι η καθαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα!

Αυτοπαρατήρηση/ξεκαθαρίσματα: τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Δε χρειάζεται να σκεφτώ όλη τη χρονιά που πέρασε, αρκεί και η προηγούμενη μέρα, αλλά και μια γενική ανασκόπηση δε βλάπτει. Τι μη λειτουργικό δυσκολεύει την καθημερινότητά μου; Η μετακίνηση, η ξεκούραση, οι σχέσεις, οι συνεργασίες; Μπορώ να το αλλάξω μόνη μου; Αν ναι, τέλεια! Παίρνω αποφάσεις τώρα και δρομολογώ τις αλλαγές! Αν όχι, κάποιος φίλος θα έχει περάσει κάτι ανάλογο για να με καθοδηγήσει κάπως ή να μου συστήσει κάποιον που ξέρει απ’  αυτά! Εδώ θα ΄θελα επίσης να πω… καλό κουράγιο!

Δημιουργία: δημιουργικός μπορεί να είναι ο καθένας μας! Εργαζόμενος ή άνεργος, μικρός ή μεγάλος κ.ο.κ. Τα όνειρα και τις επιθυμίες μας δεν μπορεί κανείς να τα σταματήσει και ευκαιρίες για δημιουργία μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας! Σκέφτομαι τα πιο τρελά μου όνειρα και μερικά από αυτά είναι τόσο απλά! Από το να φτιάξω ένα μάλλινο σκούφο ή μια κρεμμυδόσουπα μέχρι το να ευφέρω μια καινούρια επιστημονική πατέντα ή να χτίσω ένα πρωτοποριακό σχολείο. Ξεκινάω από το σκούφο μιας και κάνει και κρύο και τα υπόλοιπα… έπονται! Εξάλλου η χαρά της υλοποίησης είναι πάντα ίδια!

Προσφορά: όσο κι αν γκρινιάζω ότι δεν προλαβαίνω, πάντα υπάρχει χρόνος για να σκεφτώ το συνάνθρωπό μου, τα ζώα ή τη φύση και να φανώ χρήσιμη με κάποιον τρόπο!  Η κρίση της οικονομίας ή της συνείδησης μας οδήγησε να μπούμε σε δράση εθελοντισμού πιο δυναμικά από κάθε άλλη φορά. Μπορώ να ξεκινήσω από την ίδια την πολυκατοικία που ζω, τη γειτονιά, την πόλη και να φτάσω μέχρι την άλλη άκρη της γης αν το θέλω. Τα χρήματα δεν είναι πάντα η λύση. Αρκεί κι ένα χαμόγελο ή μια γλυκιά κουβέντα για να νιώσω ότι προσφέρω και ότι κάνω αυτόν τον κόσμο καλύτερο!

Πλησιάζουν Χριστούγεννα κι ένας μικρός Θεός γεννιέται μέσα μου κι εύχομαι η κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα… γιατί έτσι μου αρέσει!

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;