Ψωμί ζέας
Η ζέα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, κάτι που φαίνεται και από το ίδιο το όνομά της το οποίο σχετίζεται με τον όρο «ζειδωρός», που σημαίνει αυτός που δίνει ζωή.
Υλικα
200γρ. γιαούρτι κατσικίσιο ή πρόβειο με πέτσα
100γρ. χλιαρό νερό (όχι ζεστό)
1 κουταλόκι του γλυκού σόδα (βιολογική)
5 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
350γρ. αλεύρι ζέας
(Προαιρετικά σουσάμι)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι για 2 λεπτά με ένα κουτάλι
Ρίχνουμε όλο το αλεύρι , ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ζυμαράκι (2-3 λεπτά)
Λαδώνουμε τη φόρμα με 4 κουταλιές λάδι
Λαδώνουμε τα χέρια μας για να πάρουμε το ζυμάρι
Το τοποθετούμε στη φόρμα
Ψήνουμε για 1 ώρα ακριβώς σε προθερμασμένο φούρνο (οι βαθμοί ανάλογα με το φούρνο γύρω στους 160-180)