Όλοι μαζί μπορούμε:Πότισμα στην Πεντέλη

Αυγούστου 25, 2014

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) διοργανώνουν πότισμα  στις περιοχές όπου είχαν γίνει αναδασώσεις τον περασμένο χειμώνα. Η δράση θα γίνει στην Πεντέλη, πίσω από το νοσοκομείο Παίδων στα 25.000 φυτά που είχαν φυτευτεί στην περιοχή το φθινόπωρο του 2013 και του 2012.

Ημέρα & ώρα: 31 Αυγούστου 2014 – από τις 9:00πμ έως τις: 12:00μμ

Σημείο συνάντησης: Τέρμα της οδού Ιπποκράτους στην Πεντέλη, μπροστά από το παλιό ΠΙΚΠΑ (50 μέτρα μετά από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου Παίδων)

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε αρχές Μαΐου και γίνονται εθελοντικοί καθαρισμοί σε δασικές εκτάσεις που είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι δράσεις θα γίνονται σε Υμηττό, Πεντέλη , Πάρνηθα, Σέιχ-Σου Θεσσαλονίκης, Πελοπόννησο, νησιά Αιγαίου και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Τα συνεργεία των Δήμων θα κάνουν αποψιλώσεις από ξερά χόρτα κατά μήκος κεντρικών λεωφόρων, οι οποίες γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις. Εθελοντικές ομάδες και κάτοικοι θα μπορούν να μαζεύουν σκουπίδια και πλαστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο της δράσης για την πυροπροστασία των δασών, από τις αρχές του Ιουνίου, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε πυροφυλάξεις σε φυλάκια στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>